Konjic: Udruženje “Pi Klub” organizuje STEM CHALLENGE 2023

Udruženje “Pi Klub” iz Konjica organizuje STEM izazov za sve učenike srednjih škola. Riječ je o takmičenju u modernim naučnim disciplinama, a tema takmičenja je “Zaštita od požara”.

“Ove godine obnavljamo prvi projekat “Pi Kluba”. STEM izazov je takmičenje u modernim disciplinama, kao što su nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Ove godine smo odlučili da damo konkretnu temu , odnosno problem koji je potrebno riješiti, a tema je Zaštita od požara” – kazao je za radiokonjic.ba Emir Lizde, jedan od članova Udruženja “Pi Klub”.

“Za razliku od prošle godine, ove godine smo takmičenje podijelili u dvije kategorije. Prva je IoT – integrisani sistemi, a druga je Software kategorija. U obje kategorije ćemo imati zasebno ocjenjivanje, kao zasebno takmičenje, a nagrada za pobjednika će biti 1000KM” – dodao je Lizde.

“Ovo takmičenje je za učenike srednjih škola, a takmičenje je isključivo za grupe, a jednu ekipu čini minimalno 2 člana. Kandidati moraju da se prijave na takmičenje do 31. decembra tekuće godine, a nakon toga imaju nešto više od mjesec dana da dostave finalni projekat. Inicijalna ideja je da ove godine takmičenje bude održano na Pi dan, što je, naravno, 14. mart” – kazao je Lizde.

Svi zainteresovani učenici na ovo takmičenje  mogu se prijaviti putem facebook stranice Pi Kluba  ili putem emaila [email protected]

radiokonjic.ba

19.12.2022.

  Večeras u Konjicu izložba umjetničkih slika “U hladu lijepih riječi” Maje Behmen Novalić

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo