Konjic: U toku su radovi na sanaciji dijela magistralnog puta M17

Fima “Sarajevoputevi” narednih nekoliko dana vršit će radove na sanaciji magistralnog puta od Konjica do Ivan Sedla

Od jutarnjih sati u našem gradu se formiraju duge kolone vozila, zbog radova na glavnoj raskrsnici i dijela puta prema Novom mostu. Naime, firma „Sarajevoputevi“ vrši radove na sanaciji ovog dijela magistralnog puta M17, a to je za radiokonjic.ba potvrdio u ime pomeunte firme Klino Samir.

„Radimo sanaciju oštećenja asfaltnog kolovoza, gdje su stvorene udarne rupe koje otežavaju odvijanje normalnog saobraćaja. Imamo nekoliko lokacija koje planiramo u roku od dva dana da riješimo, kako bi se saobraćaj odvijao u boljim uslovima nego ranije. Pored ove lokacije u samom centru grada, imamo namjeru da radimo još sanaciju oštećenja na magistralnom putu M17 do Ivan Sedla, a radi se o lokacijama Podorašac, Ovčari i Ivan Sedlo. Planiramo radove završiti u toku ove sedmice, to jeste do petka, a isti se finansiranju iz sredstva redovnog održavanja magistralnih cesta M17 Mostarsko raskrišće Konjic“ izjavio je.

S obzirom da se zbog radova stvaraju duge kolone vozila, iz firme „Sarajevoputevi“ su kazali da su u stalnoj komunikaciji sa PU Konjic, kako bi se saobraćaj odvijao neometano i bez dužih zadržavanja. Također, iz pomenute firme mole sve vozače i ostale učesnike u saobraćaju za strpljenje.

radiokonjic.ba

19.06.2023.

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO