Konjic: Osnovna muzička škola s pravom javnosti “Rezonanca” održala novogodišnji koncert

Osnovna muzička škola s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic održala je večeras na Kamernoj sceni Narodnog univerziteta Konjic novogodišnji koncert na kojem su nastupili učenici ove škole i dječiji hor. Predstavili su se učenici koji pohađaju Odsjeke za klavir, gitaru i violinu, kao i pop-rock sekciju.

Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic, kazala je da je novogodišnji koncert bio prilika da djeca pokažu šta su naučila, ali i da zajedno sa svojim profesorima, roditeljima i prijateljima, podijele radost novogodišnjih praznika.

„Zaista sam sretna, jer je Kamerna scena bila prepuna, kako roditelja, tako i prijatelja i rodbine. Sam osjećaj da toliko ljudi dolazi slušati klasičnu muziku, daje mi satisfakciju za sve ovo što radimo, i posebno mi je važna ta veza između učenika, roditelja i škola. Večeras se predstavila trećina učenika i trudili smo se osmisliti zanimljiv muzički program za Novu godinu“ -kazala je direktorica Handžo. U večerašnjem koncertu uživali su posebno učenici koji su rado pokazali svoj telenat, ali i sve ono što su vrijedno naučili sa profesorima tokom školovanja.

Ajdin Sultić i Ivano Rajič su učenici 6.razreda osnovne muzičke škole i članovi pop-rock sekcije.

Ajdin Sultić i Ivano Rajič

„Jako sam zadovoljan školom, a profesori su odlični. Pop-rock sekciju sam izabrao, jer se bavim pjevanjem, a sviram i gitaru, tako da sam želio naučiti i akorde, kako bih mogao istovremeno svirati i pjevati“– kazao je Sultić, dok je njegov prijatelj Ivano rekao da, također, voli svirati gitaru.

  DA LI VAM SE SMIJEŠI DOBITAK? Izračunajte vaš lični broj i provjerite

„Želim da poboljšam svoje sviranje, a muzika me opušta i kada mi je dosadno uzmem gitaru i zasviram“-dodao je Ivano.

Konjic: Osnovna muzička škola s pravom javnosti "Rezonanca" održala novogodišnji koncert
Zina Ivković i Rijad Kadić

Rijad Kadić i Zina Ivković su imali zajednički nastup, a oboje su zadovoljni muzičkim školovanjem.

„Imam 11 godina i pohađam 3.razred osnovne muzičke škole. Sviram violinu, jer volim ovaj instrument“-veselo nam je rekao Rijad, a sreću nije krila ni Zina.

„Ovogodišnji sam prvi maturant violine i ovo mi je bilo najljepših šest godina. Učestvovala sam i na takmičenjima , pa sam tako tri godine zaredom prolazila na audiciji za koncert mladih talenata u Mostaru, zatim na federalnom takmičenju iz violine na kojem sam osvojila treće mjesto, a nastupila sam u aprilu i na Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ u Bijeljini, gdje sam, također,  osvojila treće mjesto“-kazala je Zina.

Braća Amar i Asmir Hondo učenici su 5. i 2.razreda muzičke škole.

Konjic: Osnovna muzička škola s pravom javnosti "Rezonanca" održala novogodišnji koncert
Amar i Asmir Hondo

„Kao mali sam zavolio klavir i jedva sam čekao da se upišem u školu. Dok sviram osjećam se veoma dobro. Volim klasičnu muziku, ali i hip-hop“-rekao je Amar, dok se njegov brat opredijelio za gitaru.

„Uvijek mi je gitarala imala neki fin zvuk i želio sam svirati baš ovaj instrument“-dodao je Asmir.

Nastupom svojih učenika zadovoljni su bili i profesori Emela Osmančević-Turak i Emir Bečirović.

„Nastupilo je pet mojih učenika i prezadovoljna sam njihovim nastupom. Ovo svaki put bude prilika da roditelji vide napredak svoje djece. To su posebna djeca, jer nema svako dara za ovo i trebamo ih uvažavati i prenositi im naše znanje“-istaknula je Osmančević-Turak. I profesor Emir Bečirović iskazao je slično zadovoljstvo.

  Vlada HNK: Osigurane pare za jednokratnu pomoć budžetskim korisnicima

„Večeras je nastupilo mojih šest učenika, kao i nekoliko učenika od profesora Benjamina Harbe. Prezadovoljan sam, jer se djeca svaki put dobro pripreme za ovakve koncerte. S obzirom da vodim i pop-rock sekciju potrudimo se da uvijek donesemo neki novi repertoar za publiku“ -naveo je Bečirović.

Po završetku koncerta, učenicima i mališanima iz hora, Djeda Mraz je podijelio novogodišnje paketiće, koje je zahvaljujući sugrađanima Ameli i Sanjinu Bubalo, osigurala organizacija „Adra“. Za ovu njihovu gestu Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic, uručila im je zahvalnicu. Dio paketića osigurala je i Osnovna muzička škola „Rezonanca“.

radiokonjic.ba

21.12.2022.

radiokonjic.ba

eKatalozi

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

U prodaji ulaznice za utakmice ženske košarkaške reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Eurobasket

Ženska Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će se...

TEŠKO DA ĆE USPJETI BILO KOGA DA NASMIJU Horoskopski znak koji jednostavno ne zna za humor

Astrolozi manjak humora kod ovog znaka pripisuju tome što...

KK Posušje poraženo u derbiju za ostanak

U sklopu 14. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine,...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo