Konjic: Održane javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada Konjica za gradske mjesne zajednice

Nacrt budžeta Grada Konjica za 2023.godinu iznosi 21.915.000 KM i ovim dokumentom je predviđeno da za kapitalne projekte bude izdvojeno 5.140.000 maraka. U ovom dijelu je ostavljeno prostora mjesnim zajednicama da sa svojim zahtjevima kreiraju Nacrt budžeta kroz javne rasprave, kazala je Aida Hakalović, iz Službe za privredu i finansije. Danas su održane javne rasprave za mjesne zajednice Centar, Stari Grad, Trešanica i Novo Naselje.

Aida Hakalović iz Službe za privredu i finansije Grada Konjica
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada Konjica za 2023.godinu

Javnim raspravama za mjesne zajednice Centar, Stari Grad i Novo Naselje je prisustvovao jako mali broj građana, dok je nešto bolja posjećenost bila na javnoj raspravi za Mjesnu zajednicu Trešanica. Predsjednici mjesnih zajednica su i ovog puta iznijeli niz problema i zahjeva prema resornim sluzbama, od asfalitirnaja i betoniranja soabraćajnica, ulične rasvjete, kanalizacije, uređenja prostora za dječija igrališta, ali i druge probleme koji su prisutni na terenu. Behir Balić, predsjednik Mjesne zajednice Centar, kazao je da ova mjesna zajednica nije registrovana i nema svoje sjedište.

Behir Balić, predsjednik MZ Centar
Konjic: Održane javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada Konjica za gradske mjesne zajednice
Slab odziv građana javnim raspravama

I građani Mjesne zajednice Trešanica su ukazali na probleme koje imaju na terenu, a sve to su objedinili u niz zahtjeva koji su, uglavnom, isti kao i prethodnih godina. Dio projekata je realiziran u ovoj godini, a u ovoj mjesnoj zajednici očekuju nastavak provođenja aktivnosti kada je u pitanju infrastruktura i u narednoj godini, kazao je Mensur Muhibić, predsjednik MZ Trešanica.

Mensur Muhibić, predsjednik MZ Trešanica

Amer Ćukas, predsjednik Mjesne zajednice Novo Naselje kazao je da se u posljednje dvije godine radilo na terenu, kako bi se unaprijedio život građana, a i za narednu godinu imaju zahtjeve na uređenju ulica, dječijih igrališta, postavljanju javne rasvjete i sl.

  https://ekatalozi.com/robot-katalog-robot-akcija/robot-vikend-akcija-decembar-2022-snizenje-od-2-12-do-4-12-2022/
Amer Ćukas, predsjednik MZ Novo Naselje

radiokonjic.ba

09.12.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

radiokonjic.ba

eKatalozi

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo