Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od norveškog komunalnog preduzeća “Bir” iz Bergena koja se sastoji od alata, mašina i HTZ opreme odnosno zimskih odijela. Ova donacija je stigla u pravo vrijeme, jer slijedi zimski period i rad u otežanim uslovima zbog niskih temperatura, snijega i kiše, kazao nam je Samir Memić, direktor JKP “Standard” Konjic.

“Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa preduzećem “Bir” iz norveškog grada Bergena dobili smo ovih dana novu donaciju u vidu alata i opreme za radnike, odnosno HTZ opreme. Dobili smo oko stotinjak zimskih komunalnih odijela, tako da je oko 90% naših radnika dobilo kvalitetnu opremu pred nastupajuću zimu”-kazao je Memić.

Preduzeće “Standard” ima dugogodišnju saradnju sa kolegama iz Norveške, a u septembru ove godine je potpisan i novi ugovor o saradnji na period od četiri godine.

“To je jedna dugogodišnja saradnja koja će biti nastavljena i u naredne četiri godine. Gradonačelnik Konjica i ja smo posjetili komunalno preduzeće “Bir” u Bergenu, gdje smo se upoznali sa novim tehnologijama i novim načinima upravljanja otpadom. Tada smo dogovorili i ovu donaciju, a u narednoj godini bi trebali dobiti još jedno specijalno motorno vozilo za odvoz smeća” -naveo je Memić.

U preduzeću “Standard” Konjic spremno dočekuju zimsku sezonu.

“Već smo odavno krenuli u pripremu za zimsku sezonu. Nabavljene su dovoljne količine posipnog materijala, a mašine su pregledane i urađeni servisi, tako da smo spremni za zimski period”-rekao nam je Samir Memić, direktor JKP “Standard” Konjic.

  Sutra u 11:55h petominutno okupljanje uposlenika Doma zdravlja Konjic

radiokonjic.ba

01.12.2022.godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo