back to top

”Kolo na kamenu” – poslastica za sve ljubitelje folklora

Županijsko Hrvatsko kulturno – umjetničko društvo “Hercegovac” organizira folklornu feštu u Širokom Brijegu.

Smotra kulturne baštine “Kolo na Kamenu” organizira se uoči Velike Gospe i Dana Grada Širokog Brijega.

U dva dana, 11. i 12. kolovoza, na pozornici uz rijeku Lišticu nastupit će 17 folklornih skupina iz Hrvatske i BiH.

Hrvatsko kulturno – umjetničko društvo “Hercegovac”, koje predstavlja Županiju Zapadnohercegovačku i njezino folklorno i drugo stvaralaštvo.

”Ideja za ovu smotru rodila se davno i dugo “kuhala” u glavama nas iz društva. Smotra se trebala održati lani, ali zbog poznate epidemije korone, odgođena je za ovu godinu. Nadam se da će sve biti po planu, te da će “Kolo na kamenu” postati tradicionalna manifestacija. Također se nadam da će Širokobriježani, ali i ostali ljubitelji folklora iz cijele županije i dalje, doći u park Sajmište uz studenu rijeku Lišticu i uživati u onom što će im prirediti izvođači iz 16 folklornih skupina iz Hrvatske i BiH. Uz njihove nastupe, Širokobriježani mogu uživati u defileu svih izvođača kroz širokobriješke ulice do Sajmišta drugi dan Smotre”, rekao nam je Jerko Sesar, predsjednik HKUD Hercegovac.

Pokrovitelji Smotre su Županija i Grad Široki Brijeg, a očekujemo pomoć i ostale tri općine iz naše županije, te brojnih sponzora.

Prvi dan će sudjelovati dječje skupine kulturno-umjetničkih društava s područja Širokog Brijega i Županije Zapandohercegovačke.

Drugi dan nas očekuje nastup odraslih postava nekih od najboljih kulturno – umjetničkih društava iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Smotru priređuje HKUD „Hercegovac“ pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Post ”Kolo na kamenu” – poslastica za sve ljubitelje folklora je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO