Knjižnica Ivana Pavla II otvorena u edukacijsko-rehabilitacijskom centru

U Edukacijsko-rehabilitacijskom centru sv. Josip Radnik u Potpolju danas je otvorena i blagoslovljena „Knjižnica Ivana Pavla II“ kojoj je svoj fundus knjiga darovao fra Goran Azinović.
Na prigodnoj svečanosti zajedničku molitvu okupljenih u knjižnici predvodio je fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža Gradnići, a nakon uvodne molitve nazočne je pozdravio fra Goran Azinović.

Fra Goran je ovom prilikom kazao kako je sa svih svojih putovanja uvijek donosio knjige te da je kroz godine prikupio veliki broj knjiga.

Često sam se pitao zašto to radim, ali evo sada to ima svoj smisao. Knjige poklanjam ustanovi sv. Josipa Radnika, gdje su edukacijsko-rehabilitacijski centar i Udruga Susret zajedno. Sada i vi ovdje imate mogućnost ako vam netko podari knjigu da je možete staviti i da se ovaj fundus knjiga, koji je već tu, može dodatno širiti. Knjižnicu smo nazvali Ivana Pavla II, ja ga najviše volim, a on je stvarno volio knjigu. Za njega se kaže da je bio mistik, molitelj, putnik, umjetnik.., no na poseban način puno je pisao i volio je knjigu. Onima koji budu ovdje dolazili neka knjige budu pomoć u duhovnom uzdizanju – kazao je fra Goran Azinović i dodao kako bi se danas otvorena knjižnica jednog dana mogla spojiti s Gradskom knjižnicom uz zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

  FOTO/VIDEO ČESTITKA: U prošlu subotu svečano je otvorena džamija u Dilaverima, Tomislavgrad

Otvaranju knjižnice, uz ostale uzvanike, nazočili su Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk i Ivo Bevanda, tajnik Općinskog vijeća Čitluk. Obraćajući se okupljenima, načelnik Radišić pozdravio je realizaciju projekta.

Imamo prelijep edukacijsko-rehabilitacijski centar koji je sada još više uljepšan i obogaćen ovim knjigama. Nisam znao da je fra Goran skupljao knjige gdje god je bio i mučio se da ih donese, njemu jedno veliko hvala. Veliko mu hvala i na onome što je ovdje kao svećenik dao, a nedavno je rekao da Čitluk nikada neće zaboraviti i da će se u Čitluk uvijek rado vraćati. Vjerujem da će kada bude imao prilike doći u ovaj centar, a vjerujem da ćemo brzo završiti i zgradu Kulturno-informativnog centra, gdje ćemo imati veliku knjižnicu. Hvala fra Goranu na darovanim knjigama. Hvala mu i na svemu što je učinio u župi Krista Kralja Čitluk – kazao je načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Zahvalu fra Goranu na darovanim knjigama, ali i svima koji su pomogli u opremanju knjižnice uputila je Matea Brekalo, v.d. ravnateljice JU edukacijsko rehabilitacijski centar sv. Josip Radnik.

Hvala vam fra Gorane. Ono što volite, dio sebe, ostavili ste nama. To nam jako puno znači. Hvala svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta: obitelji Raguž, mojim terapeutima koji su čistili poslije radnog vremena i slagali, Ivoni koja nam je bila velika pomoć. Na poseban način hvala Ivanu ispred Udruge fra Mladen Hrkać koja nam je poklonila vrijedna umjetnička djela i svima ostalima koji su sudjelovali u opremanju prostora. Ovo nam daje povod da budemo još otvoreniji prema drugima – poručila je Matea Brekalo.

  Izvješće Stožera civilne zaštite za razdoblje od 20. srpnja do 03. kolovoza

U ime članova Udruge Susret na darovanim knjigama fra Goranu se zahvalila Iva Pehar.

Za kraj kažimo kako će „Knjižnica Ivana Pavla II“ imati identično radno vrijeme kao i JU edukacijsko-rehabilitacijski centar sv. Josip Radnik. Zainteresirani će moći uzeti knjigu na čitanje, što će se evidentirati u knjižnici uz broj osobne karte i broj mobitela čitatelja, te je nakon čitanja bez naknade vratiti u knjižnicu.

The post Knjižnica Ivana Pavla II otvorena u edukacijsko-rehabilitacijskom centru appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo