Kino Posušje: Evo koja su filmska ostvarenja ovoga tjedna na rasporedu

Ovog četvrtka u kinu u Posušju s početkom u 18:00 sati na rasporedu je film redatelja i scenarista Pave Marinkovića „Bosanski lonac“, u kojem je glavnu ulogu igra poznati bosansko-hercegovački glumac Senad Bašić. Radnja filma prati Faruka Šegu, neuspješnog bosanskog pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije, ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu. Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu. Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu.

A nakon toga u 20:00 sati na rasporedu je „Gran Turismo“, film snimljen prema istinitoj priči. Radi se o ultimativnom ispunjenju snova mladog igrača Gran Turisma koji je svojim igračkim vještinama osvojio niz Nissanovih natjecanja kako bi postao stvarni profesionalni vozač trkaćih automobila. Jann Mardenborough je tinejdžer koji po cijele dane igra Gran Turismo igre, unatoč prigovorima svojim roditelja. No, kad dođe prilika za natjecanje koje održava GT Academy, Jann će dobiti priliku svoje gaming iskustvo iskoristiti za osvajanje glavne nagrade – ulazak u vode profesionalnih utrka!

A nedjelja je ponovno rezervirana za najmlađe! Od 17:00 sati na raporedu je sinkronizirana verzija filma „Gulliverov povratak“.  Gulliverov povratak se temelji na ideji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovom idealu: da glavni lik iz klasika Jonathana Swifta nije div po veličini, već div po srcu i hrabrosti. U kontekstu trenutnih zbivanja, ova priča o maloj zemlji Liliput kojoj prijeti invazija moćne vojske dobiva novi značaj.

U filmu, svjetski putnik i avanturist Gulliver pozvan je da se vrati u Lilliput, grad koji je prethodno spasio od neprijateljske flote susjedne i neprijateljske zemlje Blefuscu. Kad stigne, zatiče samo nezadovoljstvo, paniku i očajnu gomilu, jer je kralj Lilliputa svoj narod uvjerio da se vraća legendarni div Gulliver. Umjesto toga, oni otkrivaju običnog čovjeka, dok je cijeli grad bio spreman i gradio smještaj kako bi dočekao diva. Razočaran, kralj naređuje Gulliverovo pogubljenje. U međuvremenu, nepobjediva armada Blefuscua stiže pred grad i ponovno prijeti.

Kino u Posušju, četvrtak, 12.listopada,  “Bosanski lonac”  u 18:00 sati i “Gran Turismo” u 20:00 sati, te nedjelja 15.listopada “Gulliverov povratak” u 17:00 sati.

kino posušje: evo koja su filmska ostvarenja ovoga tjedna na rasporedu
kino posušje: evo koja su filmska ostvarenja ovoga tjedna na rasporedu
kino posušje: evo koja su filmska ostvarenja ovoga tjedna na rasporedu

Objava Kino Posušje: Evo koja su filmska ostvarenja ovoga tjedna na rasporedu pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO