back to top

KAO GROM IZLET NEBA: Bale završio karijeru!

Jedan od najboljih Nogometaša proteklog desetljeća Gareth Bale odlučio je prestati igrati Nogomet, objavio je danas na društvenim mrežama.

Karijeru je započeo u Southamptonu, za koji je igrao u sezoni 2006-07, kada je prešao u Tottenham, gdje je postao jedan od najboljih i najtraženijih Nogometaša svijeta, igrajući za Pjevače do 2013. godine.

Zatim je prešao u Real Madrid u tada rekordnom transferu koji je iznosio između 91 i 100 milijuna eura, ovisno o izvoru.

Više je puta bio uvršten u najbolju momčad Lige prvaka, koju je s Real Madridom osvajao čak pet puta, a jednom je svojim golovima izravno odlučio finale.

Šest puta proglašavan je najboljim igračem Walesa za koji je od 2006. godine odigrao 111 utakmica i postigao 41 gol.

Posljednji klub za koji je igrao bio je Los Angeles FC u američkoj MLS ligi.

Nakon pažljivog razmatranja, najavljujem svoje trenutačno povlačenje iz klupskog i međunarodnog Nogometa.

Osjećam se nevjerojatno sretnim što sam ostvario svoj san i bavim se sportom koji volim. Stvarno mi je pružio neke od najboljih trenutaka uživo. Najveći uspjeh u 17 sezona bit će nemoguće ponoviti, bez obzira na to što mi sljedeće poglavlje donosi.

Od mog prvog dodira u Southamptonu do posljednjeg u LAFC-u i svega između, sve je to oblikovalo klupsku karijeru na koju sam neizmjerno ponosan i zahvalan. Igrati i biti kapiten svoje zemlje 111 puta bilo je doista ostvarenje sna.

Osjećam da je nemoguće izraziti svoju zahvalnost svima koji su odigrali svoju ulogu na ovom putovanju. Osjećam se dužnim mnogim ljudima što su mi pomogli da promijenim svoj život i oblikujem svoju karijeru na načine o kojima nisam mogao ni sanjati kad sam počeo s devet godina.

Mojim prethodnim klubovima, Southamptonu, Tottenhamu, Real Madridu i konačno LAFC-u. Svi moji prethodni menadžeri i treneri, pozadinsko osoblje, suigrači, svi predani navijači, moji agenti, moji nevjerojatni prijatelji i obitelj, vaš utjecaj je nemjerljiv.

Moji roditelji i moja sestra, bez vašeg angažmana u tim ranim danima, bez tako snažnog temelja, sada ne bih pisao ovu izjavu, stoga vam hvala što ste me uputili na ovaj put i na vašoj nepokolebljivoj podršci.

Moja supruga i moja djeca, vaša ljubav i podrška pomogli su mi. Uz mene za sve uspone i padove, držeći me na putu. Ti me inspiriraš da budem bolji, a ja tebe činim ponosnim.

Dakle, radujem se sljedećoj fazi svog života. Vrijeme promjena i tranzicije, prilika za novu avanturu…naveo je u priopćenju.

Sportska centralajavno.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO