Jozo Smiljanić – Jojo (1971.-2020.)

Svi koji smo ga poznavali, bilo površno ili odlično, kazat ćemo kako je Jozo Smiljanić – Jojo, čija je druga godišnjica smrti upravo danas, rastom bio veliki čovjek, a po karakternim osobinama čovjek – div, po duvanjski – ljudina.

Čovjek se nikada ne može pripremiti za gubitak voljene osobe, ali ostaju uspomene i lijepa sjećanja, pa i na ovoga našega dobroga čovjeka, Duvnjaka, iz Sarajlija. Poznavali smo se površno, ali u razgovoru, kad god smo se sreli, priča je bila kao da smo se poznavali oduvijek. Jer, pok. Jojo je bio čovjek koji je širio pozitivu i kojega vam je uvijek bilo drago sresti, pa i dok je službeno obavljao svoj posao policijskog službenika. Zbog toga osjećam potrebu napisati ove retke.

rajlijani su puno prije nas u Mandinu Selu pokrenuli akciju izgradnje kapelice s mrtvačnicom. Pratio sam radove na internetu i divio se poslovima koje je, čini mi se, u najvećoj mjeri predvodio upravo pok. Jojo.

Nekako u proljeće 2020. godine, na ulazu u jednu od poslovnica banaka u našem gradu čekali smo u redu za ulazak (maska, distanca i stvorio se popriličan red do ulice). Nije nas razdvojila socijalna distanca. Dapače! Razgovarali smo otvoreno o radovima, o svemu sam ga pitao, doslovno upijao njegove savjete, jer je bio iskusniji i sve je već prošao, pa i o nabavi zvona koje je na groblju u Sarajlijama već bilo u funkciji. Slušao sam ga pozorno, njegove savjete prenio svojima u selo, koji su se složili i zahvaljujući dobrim ljudima koji su financirali i savjetima pok. Joje, zvono je u funkciji od 14. kolovoza 2020. godine. Vrlo često, kad čujem zvono, sjetim se upravo pok. Joje. Prijatelju, neka ti je pokoj vječni!

Ivica Šarac/Mandino selo

Objava Jozo Smiljanić – Jojo (1971.-2020.) pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

PROGNOZA vremena u B i H u sljedeća četiri dana: Pretežito vedro i razmjerno toplo

U nedjelju, 1.10.2023., prolazno više oblačnosti prije podne. Lokalno...

POČELA kampanja POŠTUJ ŽIVOT, NE ORUŽJE!

Vatrenim oružjem počini se više od polovine ubojstava u...

Sutra slavimo blagdan Svetoga Mihovila Arkanđela

Župa sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu, policija i Hajdučka...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO