Jedna od najdražih pjesama Tomislava Bralića i klape Intrade dobila je spot

Pjesma “Laku noć” jedna je od omiljenih Tomislavu Braliću i ostatku klape s njihovog najnovijeg albuma “Još bi tijaVinko Barčot autor je glazbe i stihova, a Leo Škaro pobrinuo se za izvanredan aranžman. Iza spota ponovno stoji Igor Goić i KREATHIA studio. Fantastičan je ovo preludij u 16. tradicionalni zagrebački koncert 2. prosinca u Ciboni.

Prijatelj i drag glazbeni suradnik
Vinko Barčot potpisuje poznate hitove Tomislava Bralića i klape Intrade, kao što su “Zalutali pogled“, “Ne mogu te prestat jubit“, “Kada jednom odem“, itd. Ovaj Velolučanin nije samo njihov dugogodišnji glazbeni suradnik već i drag prijatelj. Klapi je zato uvijek posebno drago pjevati njegove pjesme. „Laku noć“ ih je osvojila na prvo slušanje i jedva je čekaju izvesti pred publikom.
Jedan od najljepših spotova
Evo nas relativno brzo, opet pjesma, opet spot… baš smo vrijedni”, kroz šalu je priču o spotu započeo Tomislav Bralić. “Spot smo snimali na lokaciji Jasenice  u napuštenom rudniku i u Zadru na lokaciji Punta Bajlo”, poručio je Bralić. Klapa je oduševljena kako je sve ispalo, a Tomislav je u tom kontekstu naglasio: “Mislim da je ovo jedan od najljepših naših spotova, snimatelju Igoru Goiću se pjesma baš svidjela pa je dao sve od sebe (kao uvijek)!”Iako iza snimateljskog tima ovog spota stoji već 11 godina snimanja te brojni glazbeni spotovi, ovaj im je najdraži! “Prvi put sam oduševljen našim uratkom, a možda sam samo subjektivan i napokon slobodan samokritike“, nadovezao se Igor Gloić. Spot je savršeno zaokružio novu pjesmu, a klapa je sigurna da će se svidjeti i publici.
Jedna od najdražih pjesama Tomislava Bralića i klape Intrade dobila je spot

Rudnik kao inspiracija

Mrak i svijetlo, čežnja i zagrljaj voljene osobe, ono što si želimo i ono što je stvarno… Cijeli spot gradi svoju čaroliju na kontrastima i donosi nam priču jednog rudara koja neodoljivo odgovara pjesmi “Laku noć”.

Samu priču nije bio problem osmisliti jer je zapravo samo trebalo ekranizirati stihove naširoko poznatog Vinka Barčota koji je majstorski ostavio dovoljno prostora da svaki par ušiju može imati svoju različitu interpretaciju (što je po meni odlika i mjera za veličinu autora). Tako da je nama ostalo samo pronaći temu, koja je došla s lokacijom“, pojasnio je Goić i dodao, “I eto, naš omiljeni spot iz vlastite radionice, nije imao niti scenarij…

Kao lokacija snimanja poslužilo je izletište “Morlacco”, raj za vinoljupce i one željne znanja o običajima, kulturi i podneblju općine Jasenice. Tu se našao rudnik boksita, glavni “krivac” za ovaj fantastičan spot.
Tko su glumci u spotu?
Osim Tomislava Bralića i klape Intrade, cijelu glazbenu priču dočarao je i par koji se pojavljuje u spotu. “Ulogu rudara dobio je moj kolega iz benda, prijatelj i suradnik Bruno Dugopoljac, koji nam je kraj pustih talenata (od kojih prednjači onaj glazbeni) otkrio i svoj glumački talenat. Bruno je inače multi-instrumentalist kojega mlađa javnost već zna po projektima jačeg glazbenog izričaja kao što su ‘Porko Dio’, ‘Sikasa’ i ‘Arises’ u kojem dijelimo stage”, rekao je Goić i pojasnio, “kontru njemu glumi lijepa Ana Perduv, kojoj život ispred objektiva nije nimalo stran. S Anom dijelimo strast prema starinskoj patini, pa nam uskače u raznim projektima kao kostimograf, a i prema svemu ostalome je bila jako logičan izbor pa se savršeno uklopila kao kontrast rudničkoj šporkici i težaštvu.”
Još jedan biser s novog albuma
Najnoviji album „Još bi tija“, po mnogima najbolji do sada od Tomislava Bralića i klape Intrade, okupio je vrhunske autore, a naslovnicom odao počast fotografu Petru Joviću. „Laku noć“ drugi je singl na ovom albumu. S obzirom na to da je pjesma „Još bi tija“ obilježila ovo ljetno, i ova će pjesma ići tim stopama. Moderna produkcija koja daje svježinu u bezvremenske motive prožeta je cijelim albumom, baš kao i u ovoj pjesmi.
Uskoro u Zagrebu pred publikomPjesmu „Laku noć“ publika će uskoro imati priliku doživjeti i uživo. Nakon 16 godina svima je jasno što osim hladnoće u Zagreb donosi početak prosinca. Ove godine, baš kao i prijašnjih, Tomislav Bralić i klapa Intrade zapjevat će svoje najveće klapske hitove i daškom Dalmacije ugrijati srca zagrebačke publike 2. prosinca u zagrebačkoj Ciboni.

16. put u Zagrebu, 8. put u Ciboni – bit će to još jedan njihov glazbeni spektakl za pamćenje i izvrsna prilika za poseban doživljaj nove pjesme!

Jedna od najdražih pjesama Tomislava Bralića i klape Intrade dobila je spot Običan radio.

www.obican.info

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

podrška mladima u ključnom razdoblju njihovog života

U društvu 25 sjajnih mladih ljudi, entuzijastičnih učenika i...

Premlatili kolegu iz razreda, sve snimali i objavili na Instagramu; tražili novac za uklanjanje objave

Nekoliko učenika jedne zagrebačke srednje škole premlatilo je vršnjaka,...

Vozač iz BiH podlegao povredama nakon teške nesreće

Državljanin Bosne i Hercegovine (32), koji je bio teško...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO