back to top

IZVJEŠĆE o stanju sigurnosti prometa na cestama MUP-a HB županije za mjesec srpanj 2023. godine

Na području Hercegbosanske županije tijekom mjeseca srpnja 2023. godine evidentirano je 79 prometnih nezgoda i to 12 prometnih nezgoda s nastradalom osobom i 67 prometnih nezgoda samo s materijalnom štetom.

U odnosu na mjesec srpanj 2022. godine evidentirano je povećanje broja prometnih nezgoda za 6 prometnih nezgoda ili za 8,22 % ( u mjesecu srpnju evidentirano je 73 prometne nezgode ). Broj prometnih nezgoda s nastradalim osobama manji je za 1 prometnu nezgodu ili 7,69 % ( u srpnju 2022. godine evidentirano je 13 prometnih nezgoda s nastradalim osobama ). Broj prometnih nezgoda samo s materijalnom štetom u odnosu na mjesec srpanj 2022. godine je veći za 7 prometnih nezgoda ili za 11,67 % ( u srpnju 2022. godine evidentirano je 60 prometnih nezgoda samo s materijalnom štetom).

Tijekom mjeseca srpnja 2023. godine u prometnim nezgodama na području MUP-a HB županije nije bilo smrtno stradalih osoba, 7 osoba je zadobilo teže tjelesne ozljede, a 8 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede. U odnosu na mjesec srpanj 2022. godine evidentiran je identičan broj smrtno stradalih osoba, povećanje broja teže povrijeđenih osoba za 2 osobe ili za 40,00 % i smanjenje broja lakše povrijeđenih osoba za 4 osobe ili za 33,33 % ( tijekom mjeseca srpnja 2022. godine u prometnim nezgodama na području MUP-a HB županije, nije bilo smrtno stradalih osoba, 5 osoba su teže povrijeđene , 12 osoba su zadobile lake tjelesne ozljede)

U zoni odgovornosti PP Livno tijekom mjeseca srpnja evidentirane su 42 prometne nezgode, PP Tomislavgrad 18 prometnih nezgoda, PP Drvar 6 prometnih nezgoda, PP Grahovo 5 prometnih nezgoda, dok su po 4 prometne nezgode evidentirana u zoni odgovornosti PP Kupres i PP Glamoč. Po danima u tjednu po 14 prometnih nezgoda evidentirano je srijedom i nedjeljom, po 13 prometnih nezgoda petkom i subotom, dok je najmanji broj prometnih nezgoda evidentiran utorkom, 4 prometne nezgode, priopćenje je iz MUP HBŽ.

NAŠ DODATAK I UPOZORENJE SVIMA, A POLICIJI –  OBRATITE POZORNOST NA SLJEDEĆE!

“Molim vas objavite sljedeće dok nije kasno: Ima tri čestiti noći na Bobari (Tomislavgrad) iza ponoći vozilo  u kojemu su djeca od 15-tak godina, njih pet šest, u starom vozilu bez registracije,  vozaju se s jedne strane Bobare na drugu, pritom prilaze glavnu cestu kojom jure vozila!!!Kasno će biti ako se nešto, ne daj Boće, dogodi. Zato policija treba pod hitno intervenirati!”, stiglo jutros na e-mail našega portala od čitatelja s Bobare.

www.tomislavnews.com

 

www.tomislavnews.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO