Izviđač slavio protiv Maglaja u šokantnoj završnici

U infarktnoj završnici rukometaši Izviđača došli su do pobjede i prvih bodova na početku prvenstva, golom u posljednjoj sekundi slavili su protiv Maglaja 33:32.

Sam početak utakmice dao je naslutiti tešku utakmicu, iskusniji gosti iz Maglaja igrali su čvrsto i racionalno i stekao se dojam u prvih 30 minuta da su kontrolirali igru, iako je rezultat većinom bio „u egalu“. Gosti su u 7.minuti poveli 2:4, dvije minute kasnije bilo je 4:4, da bi opet u 12.minuti bilo minus dva 5:7. Skauti su brzo poravnali 7:7 (13.minut), pa su i poveli 10:9 na sredini prvog poluvremena. Ipak, do poluvremena su gosti bili sabraniji i otišli na odmor s golom prednosti (17:18).

Prve minute u nastavku pripale su domaćinima, na golu je Aldin Alihodžić obranio nekoliko lopti za redom pa je Izviđač u 35.minuti imao prednost od dva gola (20:18). Možda bi prednost bila i veća da na drugoj strani vratar Đorđe Bosić nije, također, zaredao s obranama, slično kao kolega na suprotnim vratima.

Posljednjih petnaest minuta započelo je s prednosti Izviđača 25:23 u 46.minuti, ali gosti za dvije minute poravnavaju rezultat i ušlo se posljednjih desetak minuta u egalu. Još dva puta skauti su imali plus dva 29:27 u 55.minuti i 32:30 u 58.minuti, ali su uporni gosti poravnali na ulasku u posljednju minutu kad je uslijedila prva drama.

Nakon time outa Izviđač je krenuo u napad, lopta je dvadesetak sekundi prije kraja doslovno ispala iz ruke rukometašu Izviđača i gosti su uzeli time out 14 sekundi prije kraja. Neopreznost u napadu (probijanje) četiri-pet sekundi prije kraja skupo ih je koštala, u brzoj kontri Edvin Đelilović je sekundu-dvije prije zvuka sirene pogodio za pobjedu domaćina.

Milan Vukšić a 10 i Diano Ćeško sa 6 postignutih golova bili su najefikasniji u Izviđaču, a vratar Aldin Alihodžić imaqo je 7 obrana.Edo Mehinagić postigao je 8, Boris Bosić 7 i Adi Omeragić 5 golova dok je vratar Đorđe Bosić imao 11 obrana.

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

Objava Izviđač slavio protiv Maglaja u šokantnoj završnici pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

radioljubuski.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO