Isporučena krojačka oprema za novoosnovani obrt NICCA

U okviru projekta “Podrška mladima u zapošljavanju u IT sektoru” , 8.6.2023. godine, obavljena je primopredaja krojačke opreme za start up-obrt Nicca u Mostaru.

Vlasnica obrta je gospođa Nives Galić, koja je uspješno prošla obuku Pokreni svoj posao, razvila poslovni plan, te registrovala krojački obrt.

Oprema koja je isporučena će pomoći obrtu da uspješno odgovori na zahtjeve tržišta, te da osigura održivost obrta i egzistenciju za svoju porodicu.

REDAH u partnerstvu sa Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, provodi projekat „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“, koji će trajati 21 mjesec ukupne vrijednosti 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 KM. Projektom se namjerava smanjiti nesklad između trenutno evidentiranog velikog broja nezaposlenih mladih osoba i izražene potrebe firmi iz IT sektora za određenim profilom zanimanja. Lokalno partnerstvo će planiranim aktivnostima pokrenuti proces koji će stvoriti metode i alate za dugoročnu održivost kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje Grada Mostara.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

 

www.mostar.ba

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO