Inspektori nadziru sigurnost plovidbe u Neumskom zaljevu, kazne od 100 do 50 tisuća KM

Federalni inspektori za sigurnost plovidbe će u razdoblju od 5. do 22. kolovoza u Neumskom zaljevu kontrolirati odvijanje i sigurnosti plovidbe brodovima, čamcima, plutajućim objektima i drugim plovilima, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Na ovaj način, Federalna uprava za inspekcijske poslove direktno doprinosi uspješnoj realizaciji turističke sezone i putem Federalnog prometnog inspektorata koji provodi aktivnosti vezane za sigurnost plovila i zaštitu ljudi, tereta i imovine na moru.

“Zbog povećanog rizika po sigurnost plovidbe u Neumskom zaljevu uslijed neodgovornog ponašanja vlasnika i vozača plovila, težište kontrole će prije svega biti na kontroli posjedovanja uvjerenja za upravljanje čamcima i vodenim skuterima, te kontroli utvrđivanja osposobljenosti za plovidbu čamcima, brodicama i drugim plovilima. Sva plovila u prometu moraju ispunjavati sve zakonom propisane uvjete za plovidbu – biti osposobljena za plovidbu, registrirana kod nadležne kapetanije i periodično pregledana u skladu sa zakonom, a osobe koje upravljaju čamcima, brodicama a osobito vodenim skuterima, moraju imati uvjerenja o položenom ispitu za upravljane plovilima”, izjavio je Tomislav Mikulić, glavni prometni inspektor po ovlaštenju.

Nadzore na moru će provoditi tri inspektora za sigurnost plovidbe u patrolnom čamcu tipa Maestral 590.

U ljetnoj sezoni u 2021. godini, Federalni prometni inspektorat je u Neumu i na Jablaničkom jezeru izvršio 87 inspekcijskih nadzora, u kojima su utvrđeni prekršaji za koje je izdato 45 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 23.400,00 KM, te jedno rješenje o nalaganju upravne mjere.

  VIDEO | Jato razigranih delfina snimljeno u Neumskom zaljevu u blizini obale

Kazne za prekršaje u oblasti sigurnosti plovidbe propisane su Zakonom o unutarnjoj i pomorskoj plovidbi (“Službene novine Federacije BiH“, broj: 73/05) i kreću se od 100,00 KM do 50.000,00 KM, u ovisnosti od vrste prekršaja.

Kazne za upravljanje čamcem, plutajućim objektom, skelom i splavom bez uvjerenja za upravljanje, te za korištenje plovila bez važećih isprava-plovidbene dozvole kreću se u iznosu do 500,00 KM za pravnu, te do 100,00 KM za odgovornu osobu ili drugog pojedinca.

Objava Inspektori nadziru sigurnost plovidbe u Neumskom zaljevu, kazne od 100 do 50 tisuća KM pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo