Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera

Imotski vinari konstantnim ulaganjem u znanje i proizvodnju postigli su značajan iskorak na vinskoj sceni kako Hrvatske tako i šire.

Ujedinjeni u udrugu Cvit razgovora u subotu 30.7.2022. napravili su epohalni podhvat do sada ne zabilježen na svjetskoj sceni te su svoja najbolja vina od autohtone Imotske sorte kujundžuše kao i ostalih cijenjenih sorti koje uspijevaju u ovom vinogorju položili na dno Modrog jezera, što je trenutno nekih 15 metara dubine.

Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera

Napravljen je kavez po mjeri koji je postao metalna postelja najboljoj kapljici, a Imotski biser ujedno i najljepšim vinskim podrumom na svijetu.

Kada jezero presuši na njegovom dnu održava se revijalna utakmica već 98 godina za redom između “vukodlaka” i “vilenjaka” i tada će se otvariti butelje i nazdraviti s posebnom kapljicom koja će nadamo se poprimiti ljekovita svojstva samog jezera.

Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera

Kakvo je trenutno stanje sa sušom u cijeloj regiji očekuje se da će se to dogoditi na jesen ili u protivnom iduća godina koja će omogućiti takav spektakl.

Sama ideja projekta je povezati tradiciju i gastronomiju na način gdje komunikativna uloga dopire na nov način do šire publike i sam Imotski postavlja na višu stepenicu turističke karte gdje mu je i mjesto. Hrvatski turizam pogotovo ruralnog kraja žudi za kreativnim rješenjima promocije gdje se stvara dodatna vrijednost same ponude.

Ujedno ovaj je događaj i najava za razna događanja koju kroz osmi mjesec organizira Udruga Cvit razgovora, a kruna svega je festival pod nazivom Cvit razgovora – festival Kujundžuše 13.8.2022. u Ulici Ante Starčevića u 20 sati.

  Plenković se u Mostaru susreo s biskupom Palićem i Draganom Čovićem

Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera

Post Imotska autohtona vina dozrijevaju na dnu Modrog jezera je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo