Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ i udruga Mala Kapela iz Essena donijeli radost najmlađim pacijentima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru

U sklopu projekta „Radost u bolničkom okruženju“, jučer su predstavnici humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ i Hrvatskog kulturnog društva Mala Kapela iz Essena u Njemačkoj uručili dječji električni automobil predstavnicima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, kako bi najmlađi pacijenti Klinike za dječje bolesti s osmijehom odlazili na preglede i terapije.

Uručenju su nazočili tajnica humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ Matea Pandurić, predsjednik HKD Mala Kapela Marijo Primorac, zamjenica predstojnice Klinike za dječje bolesti mr.sc. Milena Oreč, tajnica Klinike za dječje bolesti Josipa Božić, i zamjenica glavne sestre Klinike za dječje bolesti SKB Mostar Tamara Miličević.

Ovaj događaj je bio poseban i po tome što su samom uručenju nazočili i volonteri humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ iz Njemačke i Hrvatske koji borave u Hercegovini u sklopu projekta „Most solidarnosti“ u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti.

Nabavu dječjeg električnog autića, zahvaljujući kojem će najmlađi pacijenti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru svoj boravak u bolnici pamtiti i po sretnim i opuštenim trenucima, financiralo je HKD Mala Kapela iz Essena, Njemačka.

Projekt „Radost u bolničkom okruženju“ humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ provodi od prosinca 2020. godine s ciljem podizanja kvalitete života djece, kao najranjivije skupine društva, u bolničkom okruženju te humanizacija dječjih bolničkih odjela kroz nabavu dječjih električnih autića za dječje odjele u bolnicama diljem Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Do sada je donirano ukupno 26 električnih autića.

  Počinje realizacija projekta „Misli, uči, odluči i poruči“

Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru je prva bolnica u Bosni i Hercegovini koja je dobila ovu donaciju.

Jedinstven po pružanju psihološke podrške najmlađim i najranjivijim korisničkim skupinama na jedan zabavan, human, inovativan i djelotvoran način, projekt iznimno pozitivno utječe na psihofizičko stanje djeteta, a samim time i na brzinu i uspjeh liječenja.

Ovi autići su i razlog zbog kojeg su Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ i Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Zagreb, proglašeni dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske za 2021. godinu.

Projekt se nastavlja s ciljem doniranja dječjih električnih autića drugim bolnicama diljem Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, kako bi djeca imala jednake mogućnosti i prava unutar zdravstvenog sustava – pravo na pozitivne emocije i pozitivno iskustvo boravka u bolnici tijekom liječenja.

www.skbm.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

(VIDEO) Mnogo poteškoća ali sve sa “Osmijehom”

Kako bi zajedno savladali poteškoće koje nose, netko od...

MUP HBŽ : Izvješće o stanju sigurnosti od 21. do 28.11.2022. godine

U vremenskom periodu od 21. do 28.11.2022. godine na...

FOTO / Nova snaga Mostar: Nove akcije pošumljavanja

Mostar — Udruženje građana Nova snaga iz Mostara ovih...

Predstavljena znanstvena monografija “Stari mostovi i utvrde Mostara”

Povodom obilježavanja 120 godina osnutka Hrvatskog kulturnog društva Napredak...

Policija objavila izviješće o navijačkim neredima u Mostaru i Širokom Brijegu

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a objavilo je u ponedjeljak detalje...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo