Hrvatska je vratila krumpir iz Hercegovine pun kadmija

Nadležni inspekcijski organi u Bosni i Hercegovini provode provjere u vezi s pošiljkom organskog krumpira koja je odbijena s granice Republike Hrvatske. Graničnim kontrolama utvrđeno je prisustvo kadmija iznad maksimalno dozvoljene količine u navedenoj pošiljci, izvijestila je televizija N1 navodeći kako se radi o krumpiru proizvođača Marinada d.o.o. Mostar.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), obaviještena je da je, nakon neusklađenosti utvrđene graničnim kontrolama pri uvozu u Republiku Hrvatsku, zabranjen uvoz i stavljanje u promet, te naložen povrat pošiljke.

Sve raspoložive informacije zaprimljene putem EU RASFF-a, Agencija je dostavila na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatražena povratna informacija o poduzetim mjerama.

Maksimalno dozvoljena količina kadmija u krumpiru propisana je Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani.

Podsjećamo, bh javnost još uvijek čeka da joj se odgovori koja je su vode pune štetnih kemikalija bile u prodaju na bh tržištu.

Post Hrvatska je vratila krumpir iz Hercegovine pun kadmija je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo