Hrvatska je vratila krumpir iz Hercegovine pun kadmija

Nadležni inspekcijski organi u Bosni i Hercegovini provode provjere u vezi s pošiljkom organskog krumpira koja je odbijena s granice Republike Hrvatske. Graničnim kontrolama utvrđeno je prisustvo kadmija iznad maksimalno dozvoljene količine u navedenoj pošiljci, izvijestila je televizija N1 navodeći kako se radi o krumpiru proizvođača Marinada d.o.o. Mostar.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), obaviještena je da je, nakon neusklađenosti utvrđene graničnim kontrolama pri uvozu u Republiku Hrvatsku, zabranjen uvoz i stavljanje u promet, te naložen povrat pošiljke.

Sve raspoložive informacije zaprimljene putem EU RASFF-a, Agencija je dostavila na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatražena povratna informacija o poduzetim mjerama.

Maksimalno dozvoljena količina kadmija u krumpiru propisana je Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani.

Podsjećamo, bh javnost još uvijek čeka da joj se odgovori koja je su vode pune štetnih kemikalija bile u prodaju na bh tržištu.

Post Hrvatska je vratila krumpir iz Hercegovine pun kadmija je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Ovaj bus iz BiH vozi do Dortmunda. Njemačka policija ga isključila iz prometa

Njemačka policija jučer je iz prometa isključila autobus iz...

Potvrđen prvi slučaj svinjske kuge u Hercegovini

Prvi slučaj afričke svinjske kuge potvrđen je na jednom...

Sud prihvatio žalbu tužiteljstva u slučaju Buntić, ponovno se odlučuje o pritvoru

Ponovno će se odlučivati o pritvoru za Denisa Buntića...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO