HRS-ov KANDIDAT ZA FEDERALNI PARLAMENT FRANO KRIŠTO JE OSUĐIVANI NASILNIK

Da smo na političkoj sceni u BiH naviknuti vidjeti sve i svašta dokazuje i kandidatura osuđivanog nasilnika Frane Krište ispred Hrvatske republikanske stranke u HBŽ.
.
Naime, unatoč pravomoćnoj presudi za kazneno djelo „Nasilničko ponašanje“ Frano Krišto se našao na HRS-ovoj listi kao nositelj i jedini kandidat njihove liste za Predstavnički dom parlamenta FBiH.
.
Krišto je, podsjetimo, u proljeće 2017. godine u naletu bijesa kamenjima gađao svoju susjedu Borjanu Krišto, tada zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma PS BiH, a danas kandidatkinju za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ispred stranaka okupljenih oko HNS-a.
.
Odmah nakon napada Županijsko tužiteljstvo u Livnu je tada mladom studentu novinarstva izreklo mjeru zabrane prilaska Borjani Krišto, privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu prelaženja državne granice, a Općinski sud u Livnu kaznio ga je kaznom zatvora u trajanju od 3 mjeseca s rokom kušnje od godine dana.
.
Sud mu u toj presudi nije zabranio bavljenje politikom, ali vjerujemo kako će mu konačnu presudu donijeti narod na izborima, budući da nema nikakve kvalifikacije za bavljenje javnim poslom i nacionalnim interesom.
.
Ubrzo nakon donošenja presude Frano Krišto napušta BiH i seli se u Njemačku gdje proteklih pet godina radi kao konobar i nema nikakvog političkog iskustva dok njegovi protukandidati imaju bogato političko iskustvo u borbi za nacionalne interese na federalnom nivou vlasti.
.
Valja napomenuti kako je upravo Hrvatska republikanska stranka napustila Hrvatski narodni sabor, te odbila podržati kandidaturu Borjane Krišto kao jedinstvenog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
.
Sve ostale stranke s hrvatskim predznakom osim HRS-a ostale su okupljene oko ideje HNS-a kao nadnacionalnog tijela što je jedini garant za ravnopravno učešće na svim razinama vlasti nakon izbora.
.
Podsjetimo i to da se iz Hercegbosanske županije biraju tri predstavnika za Federalni parlament, a osim spomenutog Frane Krište (HRS) nositelji lista stranaka okupljenih oko HNS-a su Karlo Nevistić (HDZ BiH, HNL), Petar Galić (HNP) i Drago Stanić (HDZ 1990).

relax-portal.info

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Pred Livnom je odluka: Divlji konji ili vjetroelektrane

U okviru projekta „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi”...

Počela kampanja POŠTUJ ŽIVOT, NE ORUŽJE

Vatrenim oružjem počini se više od polovine ubojstava u...

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima o rokovima za podnošenja zahtjeva

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, obavještava poljoprivredne proizvođače o...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO