HDZ i SNSD traže smjenu Bisere Turković

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je na inicijativu članova delegatskih klubova Hrvata i Srba, većinom glasova zatražio od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije (SNSD) da pokrene postupak smjene aktualne ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković (SDA).

Obrazlažući inicijativu, Lidija Bradara (HDZ) je uime hrvatskog delegatskog kluba između ostalog kazala da ministrica Turković djeluje neprofesionalno, samovoljno te institucionalno neusklađeno, što šteti međunarodnoj poziciji Bosne i Hercegovine.

Prije glasanja o inicijativi, za smjenu su se deklarativno založili i delegatkinja Kluba Srba Dušanka Majkić (SNSD) i dopredsjedavajući Doma Dragan Čović (HDZ) optužujući Turković i za djelovanje samo u interesu njenog političkog miljea, a ne svih konstitutivnih naroda BiH.

Nasuprot njihovim diskusijama, delegat Kluba Bošnjaka Asim Sarajlić (SDA) kazao je da poslijeratna Bosna i Hercegovina nije imala boljeg dužnosnika na čelu Ministarstva vanjskih poslova od Bisere Turković, dok je dopredsjedavajući Doma Bakir Izetbegović (SDA) ustvrdio da Turković djeluje upravo suprotno od onoga što su naveli inicijatori njene smjene, a to znači da je njeno zalaganje uvijek u cilju jačanja međunarodnog ugleda BiH.

Delegat Kluba Bošnjaka Denis Bećirević (SDP) je prigovorio inicijatorima ministričine smjene i kazao da je zapravo trebalo tražiti smjenu Vijeća ministara BiH jer je, po njegovim riječima, aktuelni saziv tog tijela najneučinkovitiji od rata naovamo.

Sjednica Doma naroda je završena, za sutra je najavljeno zasjedanje Zastupničkog doma PSBiH.

Post HDZ i SNSD traže smjenu Bisere Turković je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Šta znači biti rođen na granici između dva znaka i po čemu su takvi ljudi posebni?

Astrologija je za nas velika zagonetka. Ukoliko se osjećate...

Parola je snađi se…, odmori na šahtu dok Grad reagira

U Vukovarskoj ulici u Mostaru puknuo je šaht. Vozači...

Predstavljen Zbornik radova o 1000. obljetnici prvog spomena Trebinjske biskupije

Zbornik radova povodom obilježavanja 1000. obljetnice prvoga pisanog spomena...

VREMENSKA PROGNOZA u B i H u sljedeća četiri dana: Oblačno, uz povremenu kišu i pljusak

U nedjelju ,24.09.2023. godine, oblačno i osjetno svježije vrijeme...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo