HBŽvijesti: Stožernici diskriminiraju vlastiti narod u Hercegbosanskoj županiji?!

Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegbosanske županije oglasio se putem svog stranačkog portala i čvrsto stao uz svoje partnere iz SNSD-a, te su poručili:

„Implikacija da smo htjeli stvarati nekakvu većinu koja bi mijenjala Ustav županije te time uskratili prava drugim narodima u našoj županiji nikako ne stoji. Naprotiv upravo inzistiramo na međusobnom uvažavanju i razumijevanju s predstavnicima srpskog i bošnjačkog naroda, uvažavajući sva njihova prava i dužnosti koje im pripadaju.”

Ovdje je zbog šire javnosti potrebno pojasniti o čemu se radi, naime prema Ustavu naše županije raspodjela vlasti se vrši prema popisu iz 1990. godine, dok SIP (CIK) i mnoge druge razine vlasti koriste popis iz 2013. godine.

Trenutačni Ustav SNSD-u garantira 3 srpska ministarska mjesta u Vladi iako imaju samo 2 zastupnika, a svim ostalim hrvatskim strankama je predviđeno da imaju 4 ministarska mjesta iako imaju 17 hrvatskih zastupnika.

Trenutačni Ustav županije, protiv čije izmjene se javno bori HDZ BiH HBŽ, diskriminira Hrvate čiji glas vrijedi preko 5 puta manje od glasa SNSD-ovih birača.

Osim što se raspodjela ministarskih pozicija vrši u skladu s popisom iz 1990. godine, prilikom zapošljavanja u državnu službu primjenjuje se isti popis, dok se u Republici Srpskoj primjenjuje popis iz 2013. godine tako da u institucijama RS-a skoro pa da i nema zaposlenih Hrvata.

Zaštitom trenutačnog Ustava, HDZ BiH štiti interese svojih partnera iz SNSD-a, a na štetu hrvatskog naroda u Hercegbosanskoj županiji. Ovdje je važno napomenuti da u isto vrijeme dok HDZ BiH štiti povlašteni položaj svojih partnera iz SNSD-a, u isto vrijeme preotima zastupnike drugih stranaka iz HNS-a s ciljem potpunog uništavanja oporbe u hrvatskom narodu.

  Izaslanstvo Grada Livna u posjeti Osječko-baranjskoj županiji

Isto tako važno je napomenuti kako niti jedna stranka ne želi izmjenama Ustava županije ostaviti Srpski narod bez ministarske pozicije, nego je cilj uvažiti trenutni popis iz 2013. godine i u skladu s njim omogućiti srpskom narodu udio vlasti u skladu s postotkom stanovništva u ovoj županiji, a to bi bilo jedno ministarsko mjesto.

Stavovi HDZ-a BiH ne trebaju iznenaditi nikoga s obzirom na to da im je cjelokupno priopćenje kojim žele ušutkati neovisni medij puno srbizama, pravopisnih i gramatičkih pogreškama – što pak neovisnu čitatelju daje pravo posumnjati kako iza famoznoga Ureda za informiranje zapravo stoje stari kadrovi koji se jezično još nisu „prilagodili“ (a to zasigurno nije nimalo lagan posao) normama hrvatskoga standardnog jezika, pa su radije još uvijek ostali na, kako su ga u ne tako davnoj prošlosti popularno zvali, „našemu“ jeziku.

Jesu li se hrvatski branitelji borili i ginuli za to da im se najveća hrvatska stranka u Bosni i Hercegovini bori da glas SNSD-ovih birača vrijedi 5 puta više od glasa bilo kojeg Hrvata u našoj županiji?

Jesu li se hrvatski branitelji borili i ginuli za to da se priopćenja HDZ-a BiH u kojima pokušavaju ušutkati neovisne medije obiluju srbizmima.

Jesu li se hrvatski branitelji borili i ginuli za to da za njih nema radnih mjesta u našoj županiji jer se primjenjuje popis iz 1990. a niti u RS-u jer su od tamo protjerani, a prema popisu iz 2013. Hrvata tamo ima toliko malo da nemaju pravo ni na udio vlasti, niti na radna mjesta u državnoj služi!

  Ponovno previranja u hercegbosanskom HDZ-u BiH

Odgovor na pitanje čije interese štiti HDZ BiH Hercegbosanske županije trebaju dati sami čitatelji?

HBŽ vijesti

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo