back to top

Grude i Osijek u Vitezu u službi humanosti

HRK Grude je poznat po humanitarnim aktivnostima.

U svojoj kratkoj 14-godišnoj povijesti rukometašice Gruda odigrale su 15-ak humanitarnih utakmica i tako pomogle puno osoba i ustanova kojima je pomoć bila potrebna. Poznato je da su grudske rukometašice igrale ne samo za osobe i ustanove iz Gruda, nego i znatno šire, od Grahova preko Posušja pa do Širokog Brijega.

Ove godine, na inicijativu HRK Grude, a povodom uspostavljanja suradnje s Rukometnom akademijom Vitez, humanitarnu utakmicu igramo u Vitezu.

Naš poziv za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj utakmici, rado su prihvatili naši sportski prijatelji iz hrvatskog prvoligaša ŽRK Osijek.

Jedan od ciljeva odigravanja ove utakmice je promidžba ženskog rukometa u Vitezu i samim tim podrška vrijednim rukometnim zanesenjacima, na čelu s predsjednikom RA Vitez Nikolom Ćatom, koji vrijedno i uspješno rade na razvoju ženskog rukometa u srednjoj Bosni.

Drugi cilj je humanitarni karakter, sav prihod koji se ostvari od odigravanja ove utakmice namijenjen je za nabavu opreme za Odjel pedijatrije Hrvatske bolnice „Dr.fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj.

Sa sportskog stajališta, u utakmicu ekipe ulaze u različitim fazama priprema za novu sezonu. Naime Osječanke su ranije počele s pripremama i već igraju pripremne utakmice, dok rukometašice Gruda u Vitez dolaze izravno sa visinskih priprema s Kupresa, znači bez treninga sa loptom. Ali s obzirom na razloge odigravanja ove utakmice, rezultat nije u prvom planu.

Želimo da svi iz ove utakmice iziđemo kao pobjednici, da se nakon nje u Vitezu i srednjoj Bosni, još poveća interes za ženski rukomet te da uspijemo potaknuti veliki broj ljudi za kupnju ulaznica i na taj način osiguramo značajna sredstva za opremanje bolničkog odjela za naše najmlađe u Novoj Biloj.

I ovim putem pozivamo sve ljubitelje sporta i sve ljude dobre volje, da kupe ulaznice, dođu na utakmicu i na taj način pomognu ovu humanu akciju.

Vidimo se u Vitezu u petak 18.08.2023. u 19.00 sati.

Post Grude i Osijek u Vitezu u službi humanosti je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO