Gradonačelnik Kordić posjetio Sabornu crkvu: Mostar bez Srba nije Mostar

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević posjetili su danas Sabornu crkvu Svete Trojice, čija obnova još nije završena, gdje su ih dočekali vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i starješina Saborne crkve sveštenik Duško Kojić.

Vladika Dimitrije se zahvalio gradonačelniku što je posjetio crkvu i upoznao se sa situacijom oko obnove Sabornog hrama, te potrebama koje Srpska pravoslavna crkva u Mostaru ima.

”Posjeta gradonačelnika ulijeva nadu za našu srpsku i pravoslavnu zajednicu. Mislim da će se Mostar istinski obnoviti. Naš Saborni hram će se obnoviti kada naša zajednica ovdje zaživi punim plućima. Kao što se mi molimo Bogu i Svetoj Trojici, Ocu i Sinu i Svetom Duhu, lijepo bi bilo i da ovaj grad ima staru trojičnost i kulturu suživota koju su imali sve tri vjeroispovijesti ovdje”, kazao je vladika Dimitrije.

Episkop je rekao da je suradnja sa gradonačelnikom Mostara počela malim koracima, ali da on vjeruje u male korake.

Vladika Dimitrije je naveo da je gradonačelnik pokazao da je gradonačelnik svih građana u Mostaru i izrazio nadu da će suradnja da se nastavi.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izjavio je da je sa vladikom razgovarao o projektima koji su važni za srpsku zajednicu u Mostaru, posebno kada je u pitanju religijski dio.

”Obišli smo Saborni hram, razgovarali smo o projektima i načinima financiranja. S obzirom da je srpska zajednica najmanja u Mostaru, imam posebnu osjetljivost prema toj zajednici. Zajedno sa potpredsjednikom Gradskog Vijeća Veliborom Milivojevićem razmišljam o načinima i potezima koje bi mogli napraviti na dobrobit srpske zajednice i Grada Mostara. Grad Mostar bez srpske zajednice nije Grad Mostar i nezamisliv je kao takav. Kao gradonačelnik ću se potruditi da stvorimo dobre uvjete u Mostaru kako bi se svi oni koji su zadnjih trideset godina otišli iz ovoga grada mogli da se vrate”, naglasio je Kordić.

  CMC 200 Party u Tvrđavi Brod oduševio slavonsku publiku

On je dodao da je na sastanku dogovoreno da će se malim koracima rješavati svakodnevni problemi, a da će za strateške i velike projekte zajedno tražiti način realizacije.

Kordić i Milivojević obišli su i Staru crkvu i kompleks oko Saborne crkve.

Objava Gradonačelnik Kordić posjetio Sabornu crkvu: Mostar bez Srba nije Mostar pojavila se prvi puta na Grad Mostar.

www.mostar.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo