Fuad Čolpa prebacuje krivicu na Irfana Durića: Rekao mi je…

Čovjek koji je svojim glasom presudio da reprezentacija Bosne i Hercegovine prihvati poziv FS Rusije za odigravanje prijateljske utakmice, za N1 je rekao da će, nakon razmišljanja, tražiti da se utakmica sa Rusijom otkaže.

Nakon burne reakcije javnosti, politike, bivših i sadašnjih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, javnosti u inostranstvu, Fuad Čolpa je promijenio mišljenje, te će tražiti razgovor sa predsjednikom N/FS BiH Vicom Zeljkovićem da se meč sa Rusima otkaže.

“Pričat ću sa predsjednikom nakon utakmice sa Crnom Gorom da se odluka stavi van snage. Ja ću ići da pričam sa predsjednikom za kojeg mislim da će imati volje da će utakmica odgodi za neka druga i mirnija vremena, jer UEFA razmatra da se Ruskoj Federaciji skinu sankcije radi žrijeba Evropskog prvenstva“, tvrdi Čolpa.

Član komiteta za hitnost i Izvršnog Odbora tvrdi da je svoju odluku donio prije nego što je imao vremena da razmisli o svim  mogućim implikacijama, te da je bio vođen samo sportskim motivima.

“Bila je to kratkoća vremena. Bilo je sve to ishitreno. Ako je greška, ja priznajem da jeste. Ako se mnoštvu svijeta ne sviđa, ima onih i kojima se sviđa. Ovo se desilo. Žao mi je što se desilo i sve ću učiniti da se ova odluka promijeni.“, tvrdi Čolpa, te dodaje da niko na njega nije vršio pritisak da glasa za odigravanje utakmice.

  (VIDEO) Sergej Jakirović pred derbi govorio o igraču Bordo tima: On neće još dugo igrati za Sarajevo

Ono sto je daleko više uznemirujuće je da je Čolpa za N1 izjavio kako su svi pripadnici Izvršnog Odbora iz bošnjačkog korpusa, navodno, već ranije bili saglasni da se poziv prihvati.

“Obavio sam razgovor sa Irfanom Durićem. U tom razgovoru mi je on rekao ‘Svi su Bošnjaci za, članovi Izvršnog Odbora. Oni daju svoju saglasnost, a moj je prijedlog da to ide na IO’. Rekao sam mu ‘Zašto ti Irfane sada zoveš mene, a kada su neka vitalna pitanja i odluke IO u pitanju, onda nikada nisi nazvao, niti pitao. Ovo je prvi put da me zoveš. Ako su svi Bošnjaci za, a i on je bio za to da se odigra utakmica sa Rusijom, onda na indirektan način daje meni pravo i mogućnost da dam saglasnost da se utakmica odigra.‘”, tvrdi Čolpa.

sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

INNSBRUCK: Održan XII. Susret Uzdoljana

Dvanaesti susret iseljenih Uzdoljana održan je u Innsbrucku 3....

HŠK Posušje: Kako je popularna močvara u srcu grada izgledala 60ih godina prošlog stoljeća

HŠK Posušje objavio je na Facebooku fotografije stadiona iz...

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Udruge “Nada”

Sinoć je u svadbenom salonu Gospodar prstenova, u organizaciji...

OVNOVI DUHOVITI, BLIZANCI LIJEPI… Saznajte koliko je podznak bitan i šta vam on to određuje

Rođeni u podznaku Ovna Vaš samouvjeren nastup odmah se primjećuje,...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo