[FOTO] Velebni događaj – Otvorena nova osnova škola Fra Petra Bakule

Danas je u Posušju bilo iznimno svečano. Projekt desetljeća kako su ga mnogi nazivali konačno je otvoren na radost đaka i svekolikog pučanstva. Nova osnovna škola koja nosi naziv po poznatom posuškom franjevcu Fra Petru Bakuli danas je službeno otvorila svoja vrata, a u ponedjeljak će njene moderno uređene učionice dočekati đake od 1. do 5. razreda kao i njihove učiteljice i učitelje.

Visoki dužnosnici sa svih razina vlasti kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz Hrvatske danas su se sastali kako bi prisustovali ovom događaju. Kao poseban izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske događaju je nazočio ministar obrazovanja i znanosti Republike Hrvatske Radovan Fuchs koji se obratio prigodnim riječima. Prigodnim riječima su se obratili i Borjana Krišto, kandidatkinja za predsjedništvo BiH na predstojećim općim izborima, ravnatelj Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju Zvonimir Širić, načelnik općine Posušje Ante Begić te državni tajnik ureda za hrvate izvan BiH, Zvonko Milas.

Osim navedenih događaj su uveličali i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Federacije BiH Ivica Pavković kao i mnogi drugi gosti.

Nova osnovna škola izgrađena je po svim modernim europskim standardima, a za početak je u njoj predviđena nastava za niže razrede osnovne škole. Načelnik Begić je u svom govoru kazao kako je plan izgraditi i športsku dvoranu u budućnosti te zatražio podršku kao i do sada od viših razina vlasti. Podršku je pred svima obećala Borjana Krišto.

  Tek joj je 18 godina, a već je zaradila 21 milion dolara: Jedan događaj joj je promijenio život

Ova škola je uistinu projekt desetljeća, a najviše koristi od nje će imati đaci koji će od ove školske godine po prvi put u povijesti Posušja pohađadi nastavu u samo jednoj, prvoj smjeni. To će sigurno pozitivno utjecati na kvalitetu nastavnog procesa kao i vannastavnih aktivnosti.

Objava [FOTO] Velebni događaj – Otvorena nova osnova škola Fra Petra Bakule pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo