FOTO | Sastanak u Čapljini: Sud i institucije zajedničkom suradnjom mogu pomoći građanima

U Općinskom sudu Čapljian održan je sastanak predstavnika više institucija sa područja HNŽ čiji je cilj bio unaprijeđenje rada Suda, ali i institucija koje surađuju sa sudom.

Sastanku su nazočili Zdenka Filipović – predsjednica Općinskog suda Čapljina, Davorka Doko – tajnica Općinskog suda Čapljina, Svjetlana Tomić – šefica Zemljišno-knjižnog odjeljenja, Zdenko Kovač – glavni tužitelj Tužiteljstva HNŽ u Mostaru, Zdravko Pavlović – zamjenik komesara MUP-a HNŽ, Ramiz Hasić – načelnik odjela općeg kriminaliteta HNŽ, Mario Zovko – načelnik PU Čapljina i Armin Krvavac – zapovjednik Sudske policije HNŽ

Već šesti put u ovom sudu organiziran je susret sa predstavnicima raznih organizacija i organa, što vlasti, što udruženja, a sve na temelju članka 8. Pravilnika o unutarnjem sudskom poslovnju koje je donijelo Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće.

”Propisano je da predsjednik Suda održava sastanke sa predstavnicima organizacija i tijela zbog razmatranja pitanja značajnih za ostvarenje neovisnog, nepristranog, profesionalnog i zakonitog rada Suda”, pojasnila je za Čapljinski portal predsjednica Općinskog suda Čapljina Zdenka Filipović.

Ona je dodala kako je sastanak važan za predstavnike svih tijela koji su danas sudjelovali na istome.

”Okupili smo se s jednim ciljem – da Sud, a i organi ispred kojih danas dolaze predstavnici, uspostave što bolju suradnju i da, ako postoje neki problemi i smetnje, da to danas kažemo, ali isto tako da i pohvalimo one dobre prakse u našoj suradnji, što nam pomaže da što bolje završimo predmete, a sve u cilju što ažurnijeg, boljeg i kvalitetnijeg rada ove pravosudne institucije”, rekla je Filipović.

foto | sastanak u čapljini: sud i institucije zajedničkom suradnjom mogu pomoći građanima

Dodala je da su zadovoljni dosadašnjom suradnjom.

”Ta suradnja do sada bila je zaista dobra, mi ukažemo na nešto što bi organizacijski bilo dobro, i nama i njima, kako bismo našli zajednički jezik, ali naglašavam čisto organizacijski, ne na način kako ćemo riješiti neke predmete u Sudu, jer tu odluku donose suci i stručni suradnici, svatko iz svoje oblasti u kojoj radi”, navela je.

foto | sastanak u čapljini: sud i institucije zajedničkom suradnjom mogu pomoći građanima

Na kraju je dodala kako je konačni cilj današnjeg sastanka u Općinskom sudu Čapljina bio ”što bolji i učinkovitiji rad svih sudionika sastanka u budućnosti00.

”Sukladno zaključcima današnjeg sastanka, optimistični smo da će ta suradnja ubuduće biti dobra i kvalitetna”, zaključila je u izjavi za Čapljinski portal predsjednica Općinskog suda Čapljina Zdenka Filipović.

AUDIO | Čapljina: Građani rijetko sporove rješavaju nagodbom na sudu

Objava FOTO | Sastanak u Čapljini: Sud i institucije zajedničkom suradnjom mogu pomoći građanima pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO