FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće

Ugodno popodne petkom naša fotopatrola uputila se krivudavom cestom od Ustirame prema Kućanima u Donjoj Rami, podno Klečke stijene. Ne bi to bila prava patrola da nije s nama lovac Ban i njegov “jaran” Ivica, oba s Ustirame. Cilj nam je bio pohod do “biskupova groba” na Prigrađu ispod zanimljivog vrha Rajan. I obavili smo to, a  tu priču ostavljamo za drugi put kada donosimo dosta fotografija, zanimljivih priča i video.

U potrazi za izjavama o “biskupovu grobu” sreli smo jednu od najmlađih, a vjerojatno i najmlađu stalnu stanovnicu Kućana Marijanu Vladić. Vedra i naočita cura ispriča o “biskupovu grobu” kao da čita iz školske lektire.  Njezina vedrina i neka neobična radost vjerojatno su joj glavni vodiči u životu.

FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće

Nakon priče o temi zbog koje smo i stigli, otvorio se razgovor o tome što kako radi na Kućanima. Ljubav prema majci, obitelji i svome mjestu su vodilje kroz svaki dan zasebno. Marijana s bratom Tomom bdije nad majkom koja je u poznim godinama sa zdravstvenim tegobama i potrebna joj je pomoć. Zatekli smo i samozatajnog brata Milana koji je stigao iz Makarske gdje radi u MUP-u. Uz brigu o majci, braći, ovcama, kravi… Marijana pravi izuzetno ukusan domaći sir, uzgaja koke… Ona je jednostavno svestrana.

FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće

Kako kaže narodna poslovica “Vuk meso ne jede po poruci”, tako i mi vama, dragi čitatelji, poručujemo. Sir i domaća jaja trebate probati. Tu se nađu mnogi drugi proizvodi koje Marijana pripremi od voća i povrća, od sokova i džemova. Stoga za ljubitelje pravog domaćeg sira i jaja od koka koje stalno hodaju prava je odluka nazvati ovu vrijednu curu i rezervirati domaći proizvod na broj 063 910 570.

FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće

Krenuli smo za pričom o “biskupovu grobu”, a naišli smo na još jednu zanimljivu životnu priču na Kućanima. S Marijanom smo dogovorili napraviti još jednu veliku reportažu kada Kućani budu u beharu. Vjerujemo da ćete i tada pratiti tu reportažu kao i ovu kratku vijest o vrijednoj osobi koja se ne boji života na selu u ovo vrijeme kada svi jure u grad, u zapadni svijet…

FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće

FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće

FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće

FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće FOTO Na Kućanima je uvijek sve domaće

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Borjana Krišto: Ojačati vladavinu prava i borbu protiv kriminala

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovina (VMBiH) Borjana Krišto,...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo