FK Velež Mostar se pridružio obilježavanju Međunarodnog dana djeteta

Bez obzira na boju dresa – JEDAN TIM

Djevojčice i dječaci, skupa sa fudbalerima naših Rođenih i fudbalerima dobojske Sloge Meridian, u subotu su istrčali na stadion “Perica Pero Pavlović” u Gabeli noseći majice u bojama UNICEF-a sa natpisom “Unicef – za svako dijete” i tako uz živi televizijski prenos, zajedno podsjetili sve nas, sve svjetske lidere i vlasti na obećanja koja su data upravo djeci – da svako dijete ima pravo na najbolji početak, zdravlje, porodicu, obrazovanje i jednake šanse.

Prije 33 godine, 20. novembra, potpisana je Konvencija o pravima djeteta. Upravo povodom ove godišnjice, koja se obilježava kao Međunarodni dan djeteta, fudbaleri i djeca, na svim utakmicama m:tel Premijer Lige Bosne i Hercegovine odigranim proteklog vikenda, izašli su na teren noseći majice u bojama UNICEF-a, tako zajedno poslavši poruku da bez obzira koji tim predstavljaju, odakle dolaze i koje su boje njihovih dresova, moramo biti ujedinjeni.

Baš kao što stihovi himne našeg Kluba kažu “sve nas ista ljubav spaja”, a kad su prava djece u pitanju, može postojati samo JEDAN TIM.

fk velež mostar se pridružio obilježavanju međunarodnog dana djeteta
Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

fkvelez.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO