Financijska podrška za Dom zdravlja, školu, vrtiće, vjerske institucije

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj upravi federalnog ministra prostornog uređenja Josipa Martića.

Tom prilikom potpisani su ugovori o sufinanciranju projekata iz Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije koje je putem javnog poziva podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja u ukupnom iznosu od 938.049 KM.

Ministar Martić je kazao kako je ukupno 14 projekata iz Hercegovačko-neretvanske županije ispunilo propisane formalno-pravne uvjete iz javnog poziva i na taj način si osiguralo financijsku podršku za utopljavanje više objekata kao i za restauraciju nekoliko nacionalnih spomenika smještenih na jugu Hercegovine.

„Raduje me ova radna posjeta Mostaru, a pogotovo zbog činjenice što smo iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine izdvojili 938.000 KM za strateški važne projekte u HNŽ-u“, poručio je ministar Martić.

Gradonačelnik dr. Kordić zahvalio je ministru Martiću na pruženoj financijskoj podršci za projekte koji se tiču utopljavanja zgrade Biskupskog ordinarijata u Mostaru, zatim Treće osnovne škole, dječjih vrtića Zvjezdica i Sunce, kao i za projekt povećanja energetske učinkovitosti Doma zdravlja Mostar.

„Gradu Mostaru je od velikog značaja podrška sa viših razina vlasti, što nam uvelike pomaže pri bržoj realizaciji brojnih projekata koje nismo u mogućnosti financirati iz gradskog proračuna“ istaknuo je gradonačelnik Kordić.

S obzirom da su ranije potpisani ugovori za podržane projekte iz Čapljine, Čitluka i Stoca, današnjem potpisivanju su nazočili gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je potpisao Ugovor za sanaciju Društvenog doma u Konjicu.

Predsjednik Upravnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić za rekonstrukciju munare džamije Hadži Memije Cernice, iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović za obnovu manastira Žitomislić, direktor Agencije Stari grad Mostar Miralem Fajić za restauraciju historijske građevine Karađoz-begova mosta u Blagaju i izradu kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu (kod Mostara).

Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, a sredstva za ovu namjenu osigurana su iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Objava Financijska podrška za Dom zdravlja, školu, vrtiće, vjerske institucije pojavila se prvi puta na Grad Mostar.

www.mostar.ba

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Bijeg Micana otvorio brojna pitanja: Tko može pustiti ubojic iz zatvora na dopust

Bijeg dvostrukog ubojice Alekse Micana iz zeničkog zatvora, odnosno...

Parola je snađi se…, odmori na šahtu dok Grad reagira

U Vukovarskoj ulici u Mostaru puknuo je šaht. Vozači...

Veletržnica Tasovčići: Ovog vikenda veći broj kupaca nego inače

Na čapljinskoj Veletržnici u Tasovčićima i ovog vikenda bogata...

VREMENSKA PROGNOZA u B i H u sljedeća četiri dana: Oblačno, uz povremenu kišu i pljusak

U nedjelju ,24.09.2023. godine, oblačno i osjetno svježije vrijeme...

U Mostaru ovoren I. Vitalis Kongres Elektrofiziologije

Svečanom ceremonijom, u kongresnoj dvorani Queen Hotela Mepas u...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo