Feđa Jovanović napustio KSBiH: Savez je vođen interesom pojedinaca, ovo nije pravi ambijent

Član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Feđa Jovanović podnio je danas ostavku, kazavši da trenutno ne postoji ambijent za pravljenje adekvatnih rezultata.

U pismu kojeg je uputio svojim kolegama u UO KS BIH, Jovanović kaže da se u rad ovog tijela uključio isključivo iz najboljih namjera, bez ličnih, klupskih, materijalnih ili bilo kojih drugih interesa.

“U tom duhu nastojao sam sve ovo vrijeme davati svoj ljudski i profesionalni doprinos razvoju Košarkaškog sporta u našoj zemlji. Vjerovao sam da imamo snagu, energiju, stručno znanje, iskustvo i resurse da rad svih segmenata Saveza podignemo na viši nivo, učinimo transparentnijim, stabilizujemo finansijske tokove, ustrojimo stručna tijela, oformimo kvalitetne timove koji će biti odgovorni za unaprjeđenje organizacije klupskih takmičenja, rada reprezentativnih selekcija, suđenja, popularizacije i omasovljenja Košarke u svim dijelovima Bosne i Hercegovine”, kaže Jovanović.

Ističe da se već duže vrijeme ne može oteti utisku da rad UO u ovom ambijentu, sastavu i trenutnim okolnostima ne vodi u gore pomenutom smjeru.

“Šta više, odgovorno tvrdim da Upravni odbor već duži period ne upravlja i ne rukovodi radom Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, što mu je zadaća i cilj, prema Statutu KS BiH. Svjedoci smo da Savez djeluje stihijski, vođen interesima pojedinaca i interesnih grupa, a zbog brojnih problema i neadekvatnog načina njihovog rješavanja ima izuzetno negativnu percepciju u javnosti”, kaže Jovanović te dodaje:

  (VIDEO) Nova sudijska lakrdija na terenima u BiH: Da li je ovo znak da ne možemo biti kandidat za najviši plasman?

“Praktično, radi se po sistemu da rješenjem jednog problema nastaju nova tri, a posljedice ovakvog rada će sve više dolaziti do izražaja. Tome svjedočimo iz dana u dan, a mi kao Upravni odbor nismo u poziciji, ili ne želimo da to zaustavimo, zbog čega svoj angažman u ovom tijelu smatram besmislenim i kontraproduktivnim. Zato, kao jedini odgovoran i logičan lični čin smatram podnošenje ostavke.”

Na kraju je kazao da je postojala i nada da će se stvari početi mijenjati i da će se rad Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine vratiti u institucionalne okvire, ali da se to nije dogodilo.

“Nakon ostavke Mirze Teletovića i reduciranog angažmana još nekoliko članova Upravnog odbora, ovo tijelo izgubilo je kapacitet i njegov je rad u potpunosti obesmišljen. U nadi da će moja ostavka na članstvo u Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine biti pokretač određenih procesa, prije svega što skorijeg održavanja Skupštine Saveza, odabira novih ljudi koji će uspješnije voditi našu krovnu Košarkašku kuću u narednom periodu, odlučio sam se staviti tačku na svoj angažman u ovom tijelu. Kao čovjek koji je od dječačkih dana, pa sve do današnjeg dana, vezan za Košarkaški teren, na kojem sam kao igrač proveo gotovo tri decenije, ostajem i u narednom periodu na raspolaganju “Košarkaškoj porodici” za svaku pomoć i podršku”, zaključio je Jovanović.

sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Mališane u župi Gračac posjetio sveti Nikola

Omiljeni dječji svetac, sveti Nikola, posjetio je župu Gračac,...

Za blagdansku trpezu morat ćemo izdvojiti i 50% više novca nego prošle godine

Vremena kada smo pisali o najskromnijoj blagdanskoj košarici od...

Pogledajte tko je iz Neuma dobio potporu za proizvodnju u plasteniku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-K donio je Odluku...

INNSBRUCK: Održan XII. Susret Uzdoljana

Dvanaesti susret iseljenih Uzdoljana održan je u Innsbrucku 3....

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo