Evo tko iz ŽZH ide u Dom naroda FBiH

Ivica Pavković, Tomislav Mandić, Milan Ševo, Ivana Zrimšek Šaravanja i Miroslav Mitrović bit će izaslanici Županije Zapadnohercegovačke u Domu naroda Parlamenta FBiH, odlučeno je u četvrtak na 2. sjednici Skupštine ŽZH održanoj u Širokom Brijegu.

Tajnim glasovanjem 23 zastupnika odlučila su u federalni Dom naroda poslati četiri izaslanika iz reda Hrvata te jednog iz reda Srba (Miroslav Mitrović). Svi izabrani kandidati su iz vladajućeg HDZ-a BiH.

Liste koje su predvodili spomenuti izaslanici iz reda hrvatskog naroda osvojile su po pet glasova dok je lista iz reda srpskog naroda osvojila jedan glas.

Lista predlagatelja HDZ-a 1990 na kojoj je bila Antonija Banožić osvojila je također jedan glas, no ona neće moći u Dom naroda s obzirom da je peto mjesto iz ŽZH zajamčeno predstavniku srpskog naroda.

Podsjećamo, ŽZH prema novim odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta nametnutima 2. listopada može dati sedam zastupnika u federalni Dom naroda. ŽZH će dati njih pet, točnije četiri iz reda Hrvata te jednog iz reda Srba dok će preostala dva biti popunjena iz drugih županija s obzirom da u Skupštini ŽZH nema predstavnika iz reda Bošnjaka i Ostalih.

Sukladno propisima i zakonima, Središnje izborno povjerenostvo BiH će upotpuniti ta mjesta. Mi kao Skupština ŽZH s tim sada nemamo nikakve veze jer u našem sazivu nemamo nikoga iz reda Bošnjaka i Ostalih, objasnio je za portal Jabuka.tv predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

  Dom zdravlja “Rama” dobio novo vozilo hitne pomoći

Nakon što su zastupnici usvojili zapisnik s prve konstituirajuće sjednice, predsjednik Povjerenstva za izbor i imenovanje Vedran Kožul (HDZ BiH) pročitao je kandidacijske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Uslijedio je ždrijeb redoslijeda kandidacijskih lista, a zatim stanka tijekom koje je Povjerenstvo pripremilo glasačke listiće.

Nakon što su zastupnici glasovali, uslijedila je nova stanka, a u 14:00 sati priopćeni su rezultati izbora nakon čega je sjednica zaključena.

Imamo još dosta posla. Uradili smo sada samo konstituiranje i izbor u Dom naroda Parlamenta FBiH. Bili smo ograničeni rokovima i sve smo ih ispoštovali. Sada nam na red dolazi izbor rukovodstva Skupštine te stalnih radnih tijela. Stigao nam je i rebalans proračuna tako da imamo puno posla.

Inače su nam studeni i prosinac dosta dinamičniji u odnosu na ostale mjesece jer iza ovoga će nam vrlo brzo ići i proračun za sljedeću godinu i vjerujem da ćemo vrlo brzo imati novu sjednicu, zaključio je Jelčić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Lista predlagatelja HDZ BiH, HDU, HSS i HKDU (5 glasova):

 • Ivica Pavković
 • Damir Jurišić
 • Bernardica Luburić

Lista predlagatelja Tomislava Mandića (5 glasova):

 • Tomislav Mandić
 • Ivan Damjanović
 • Vedran Kožul

Lista predlagatelja Milana Ševe (5 glasova):

 • Milan Ševo
 • Marko Radić

Lista predlagateljice Ivane Zrimšek Šaravanje (5 glasova):

 • Ivana Zrimšek Šaravanja
 • Ivana Barišić
 • Ivan Jelčić

Lista predlagatelja HDZ 1990 (1 glas):

 • Antonija Banožić
  UVIJEK BURNO REAGUJU Evo koji horoskopski znakovi ne podnose kritiku

Lista predlagatelja Miroslav Mitrović (Klub Srba) (1 glas):

 • Miroslav Mitrović

U novom sazivu Skupštine ŽZH najviše zastupnika ima koalicija HDZ BiH, HDU,HSS,HKDU – 14, HDZ 1990 osvojio je četiri mandata, HRS dva, a po jedan HSP BiH, HSP dr. Ante Starčević BiH te HSP HB i BiH.

(www.jabuka.tv)

Post Evo tko iz ŽZH ide u Dom naroda FBiH je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo