EPHZHB otkupljivat će energiju iz obnovljivih izvora po 0,25 KM/kWh

Uprava Javnog poduzeća „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne“ d.d. Mostar na sjednici održanoj 25. kolovoza 2022. godine donijela je Odluku o utvrđivanju uvjeta za otkup električne energije iz obnovljivih izvora energije priključenih na distribucijsku mrežu JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar.

Odluka se odnosi na proizvođače električne energije iz obnovljivih izvora priključene na distribucijsku mrežu JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar koji nemaju važeći ugovor o otkupu električne energije s Operaterom OIEiUK ili drugim subjektom na elektroenergetskom tržištu.

Proizvođač mora posjedovati Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije izdanu od Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) i Rješenje o stjecanju statusa kvalificiranog proizvođača.

Inicijativu za potpisivanje ugovora s JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar podnosit će proizvođači, uz podnošenje dokaza o ispunjavanju uvjeta.

Solarni paneli na Hodovu vide se iz svemira

Cijena po kojoj će Javno poduzeće „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne“ d.d. Mostar otkupljivati električnu energiju utvrđuje se u iznosu od 0,25 KM/kWh.

Odluka, koju je potpisao generalni direktor ovog poduzeća mr. sc. Marinko Gilja, stupila je na snagu danom donošenja i primjenjuje se do 1. siječnja 2024. godine.

Detalje pogledajte na linku: odluka (1)

Objava EPHZHB otkupljivat će energiju iz obnovljivih izvora po 0,25 KM/kWh pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

FOTO/VIDEO: DOBRO vam oblačno, kišovito i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 10 stupnjeva C, nema vjetra, nebo nad...

Dnevni horoskop za 10. decembar 2022. godine

OVAN Posao Otvoreni ste za svaki razgovor koji nudi rješenje. Strasti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo