back to top

DUVNJAK: Sad počinje pozitivna nervoza

Sinoć je utakmicom Poljske i Francuske u Katowicama počelo 28. po redu Svjetsko rukometno prvenstvo kojem su domaćini Poljska i Švedska.

Reprezentacija Hrvatske utakmicom sa Egiptom u okviru skupine G svoje natjecanje počinje u petak od 20.30 sati. Utakmice u grupnoj fazi Hrvatska će igrati u Husqvarna Areni u Jonkopingu.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat zadovoljan je kako su protekle pripreme i prijateljske utakmice.

 – Pozabavili smo se obranom, igrači su spremni, svi su dobro trenirali i svi čekamo da prvenstvo krene. Mogu reći da, otkada sam ja izbornik nikad nismo bili homogeniji, to se osjeti, kazao je Horvat dodajući kako svi jedva čekaju prvu utakmicu na prvenstvu.

 – To je prva utakmica i ona je važna bez obzira kako se zove protivnik. U našem slučaju to je Egipat. Ali mora se ići od utakmice do utakmice, od kola do kola. Jednostavno je bitno dobro otvoriti, bitni su nam ti prvi bodovi koji nam olakšavaju nastavak prvenstva, to bi nam bila odskočna daska za nastavak prvenstva, istaknuo je Horvat koji je u Švedsku odlučio povesti 19 igrača.

Kapetan Domagoj Duvnjak se nada da će reprezentacija pokazati svoju kvalitetu.

 – Uspjeli smo napraviti sve što je izbornik zamislio, sad počinje pozitivna nervoza. U petak krećemo s prvenstvom i nadam se da ćemo biti pravi. Odradili smo dobre pripreme, nitko se nije ozlijedio, jedino Tin Lučin ima ozljedu ramena, svi ostali su zdravi i željni pravih turnira, rekao je Duvnjak osvrnuvši se na prvog suparnika Hrvatske na SP-u.

 – Znamo da su jako dobra ekipa, pokazali su na prijašnjim natjecanjima da igraju dobar rukomet, imaju španjolskog trenera, digli su se. To će biti teška utakmica, ali mi moramo misliti samo o nama, moramo biti pravi i pretočiti na teren ono što smo do sada radili na pripremama. I nadam se da ćemo krenuti u turnir s pobjedom koja će nam dati vjetar u leđa, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Suparnici Hrvatskoj na SP-u u skupini G su osim Egipta još Maroko i Sjedinjene Američke Države. Tri reprezentacije iz svake od osam skupina prolaze dalje. Hrvatska prvu utakmicu protiv Egipta igra u petak u 20.30 sati. Dva dana kasnije u isto vrijeme igra se protiv SAD-a, a 17. siječnja s Marokom ponovno u 20.30 sati. R.Š./Hina

The post DUVNJAK: Sad počinje pozitivna nervoza appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO