Donosimo popis svih pčelara iz Čapljine koji su nagrađeni na Sajmu pčelarstva u Mostaru

Veliki broj pčelara iz Čapljine sudjelovao je na 6. Danima hercegovačkog meda, odnosno na Međunarodnom pčelarskom sajmu Mostar 2022.

Ocijenjeno je 175 uzoraka meda, od toga je 57 cvjetnog meda, 53 medljikovca, 12 bagremova meda, 12 bukovog medljikovca, 8 medova od drače, 7 lipova meda i 2 lipova medljikovca, 5 vriskova meda, 4 livadna meda te po jedan med od vrijesa i med od divlje trešnje.

Na ocjenjivanju se po prvi put pojavio bukovin medljikovac, a ukupno je nagrađenih 169 uzoraka, nenagrađenih uzoraka je 5, dok je jedan eliminiran uzorak.

Kada je riječ o pčelarima iz Čapljine, Ivica Kozina u kategoriji cvjetni med osvojio je zlato, a imao je 19,35 bodova. On je za bagremov med osvojio broncu, a osvojio je 15,05 bodova.

Pčelarstvo Krešić iz Čapljine uspjelo je pokupiti više nagrada. Za cvjetni med osvojili su zlato s 19,25 bodova, za vriskov med također zlato, s 18,80 bodova, za cvjetni med isto zlato s 18,30 bodova. Osim toga za cvjetni med pripalo im je srebro s 18,00 bodova i za bagremov med imali su srebro sa 17,00 bodova.

OPG Hrašnjak Krešić iz Čapljine u kategoriji medljikovac osvojili su srebro sa 16,85 bodova, a za cvjetni med su dobili zahvalnicu i 13,40 bodova.

Mato Mijatović za cvjetni med je osvojio zlato s 19,10 bodova i za cvjetni med broncu s 15,15 bodova, Marinko Merdžan u kategoriji cvjetni med osvojio je zlato s 18,05 bodova, Antonio Sušac također je osvojio zlato za cvjetni med s 18,02 boda.

  MNK Neum odlično startao na Božićnom turniru u Mostaru: Pobjeda nad MNK Mrkodol

Marko Dragičević za medljikovac je osvojio srebro sa 17,05 bodova. Ivica Vučić je uzeo srebro za cvjetni med s 16,60 bodova, dok je Martin Glavinić za medljikovac uzeo srebro i 16,45 bodova.

Miši Puljiću je za vriskov med pripalo srebro, a osvojio je 16,25 bodova, dok je Marin Krišto za med od drače osvojio broncu s 14,95 bodova.

Objava Donosimo popis svih pčelara iz Čapljine koji su nagrađeni na Sajmu pčelarstva u Mostaru pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

TEŠKO DA ĆE USPJETI BILO KOGA DA NASMIJU Horoskopski znak koji jednostavno ne zna za humor

Astrolozi manjak humora kod ovog znaka pripisuju tome što...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo