DOBRO vam jutro iz oblačnog i kišovitog Tomislavgrada!

Temperatura je 6 stupnjeva C,  nema vjetra, nebo nad duvanjskim krajem prekriveno je sivim oblacima, pada slaba kiša, a sunce još spava, jesen je prava.

Ugodna vam i blagoslovljena subota, dan je odmora, a baš je nekako sumoran, kiše dosadne kasnojesenske kad počnu padati ne znaju stati, odulji se čekati plavo nebo ugledati. Treba biti strpljiv, a do nebeske vedrine treba razvedriti pogled, prozračiti tijelo i dušu, srce napuniti ljubavlju, biti dobro raspoložen, optimističan, jer je uvijek nakon oblaka i kiše izašlo sunce, kao što je i nakon tuge duša nekako pročišćena, a misli sabrane.

Ako s dragim osobama pijete prvu jutarnju kavu budite nasmijani, veseli i ne počinjite priču: “Sad će Božić moram  kuću očistiti, trebam darove kupiti, trebam ovo , ono…”, ma nikada ne zapovijedajte sebi da nešto morate, ne zapovijedajte ni drugima, radite ono što vam  čini zadovoljstvo, jer moranje je glagol trpni, a vi niste rođeni trpjeti, nego  uživati u svakom satu, u svakom danu, život će brzo proći.

Zato ne trčite u prodajne centre, u gužvu, ako nemate velike potrebe, a to vam stvara neurozu, kvari vam raspoloženje. I ne brinite,  Božić,  mali Isus  doći će u vaš dom ako je topao od sloge i ljubavi, a ne ako blista, ako je osvjetljen sa stotine svjećica. Isus ne dolazi na raskošnu gozbu, jer je rođen u siromaštvu,  niti u blistavi dom, rođen je u štalici, on se rađa u vašem milosrdnom srcu punom ljubavi, u miru koji vlada u vašoj duši i vašem domu, imajte to na umu i radosno ga dočekajte s osmijehom na usnama kao najvećim i najljepšim blagdanskim  ukrasom.

  Slobodna Dalmacija donosi video uhićenja kamatara u Makarskoj, među njima i osoba iz Tomislavgrada

www.tomislavnews.com

 

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo