back to top

Djelatnici MUP-a ŽZH održali dvosatno upozorenje, a evo kada kreću u opći štrajk ako se ne ispune njihovi zahtjevi

Nakon što su u Županiji Zapadnohercegovačkoj u opći štrajk stupili prosvjetni djelatnici u osam srednjih i 12 osnovanih škola, isto bi uskoro mogli učiniti i djelatnici MUP-a ŽZH najavili su iz Sindikata. Naime, iz istih razloga, a to su nepotpisivanje kolektivnoga ugovora te nepostizanje zajedničkog stava o postotku povećanja plaće, oni su jučer održali štrajk solidarnosti s prosvjetnim djelatnicima, ali isti je ujedno bio upozorenje.

“Štrajk solidarnosti s prosvjetnim radnicima je uspješno održan. Moram reći kako je odaziv bio jako velik. Isti je održan u Policijskim upravama Široko Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje, kao i u sjedištu Specijalne policije ŽZH. Na dva sata su prekinute sve aktivnosti, obavljala su se samo dežurstva i izlasci na hitne slučajeve. Treba reći kako nisu svi djelatnici prekidali s radom, no većina njih u spomenutim sjedištima jest”, kaže za Hercegovina.info predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Vjekoslav Markota.

“Podršku prosvjetnim radnicima smo dali u više navrata, a sada smo je kroz akciju željeli dati još snažniju, ali i pripremiti naše članove za eventualni štrajk”, dodaje.

U njega bi mogli stupiti već idući tjedan.

“Mi smo Vladi ŽZH najavili kako sa štrajkom 18. na 19. siječnja. Nakon toga smo od strane Ministarstva unutarnjih poslova pozvani na sastanak koji će se održati sutra 13. siječnja, a u vezi prioritetnim poslova koji se moraju održavati za vrijeme štrajka”, kaže Markota.

Ipak potajno gaji nadu kako do toga neće doći.

“Vidjet ćemo hoće li samo to biti tema našeg sastanka. Možda se bude razgovaralo i o rješavanju problema i nekoj ponudi kako do njega ne bi došlo. Ukoliko ostane na ovom prvom, krećemo sa štrajkom po datumu kojeg smo već naveli”, kazao je Markota za naš portal.

Pismo podrške djelatnicima u prosvjeti danas su pak uputili i djelatnici sudova i Tužiteljstva ŽZH.

“Upućujemo punu podršku prosvjetnim djelatnicima u štrajku, u njihovom nastojanju da ostvare osnovna radnička prava. Poučeni vlastitim iskustvom da se mirnim putem, nažalost, ne može ništa postići, izražavamo solidarnost vašim zahtjevima i poručujemo da ustrajete, do ostvarenja cilja”, stoji u dopisu djelatnika i namještenika Općinskog suda u Širokom Brijegu, Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, Općinskog suda u Ljubuškom te Županijskog suda u Širokom Brijegu.

Post Djelatnici MUP-a ŽZH održali dvosatno upozorenje, a evo kada kreću u opći štrajk ako se ne ispune njihovi zahtjevi je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO