Dječji vrtić ”Trnoružica” se očitovao o slučaju dječaka s Down sindromom

Iz Dječjeg vrtića ”Trnoružica” dostavili su očitovanje vezano za slučaj Dječaka s Down sindromom koji je sklonjen s pozornice za vrijeme vrtićke priredbe.
Očitovanje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Obraćamo Vam se povodom neistinitih navoda gospođe Dragane Mandić koje je ista iznijela dana 21.12.2022. godine na društvenim mrežama, a koje neistinite navode su kasnije prenijeli pojedini internet portali. Potaknuti pisanjem gospođe Dragane Mandić, čije je dijete, kao dijete s poteškoćama u razvoju korisnik usluga Dječjeg vrtića „Trnoružica“ u Širokom Brijegu, djelatnici vrtića odgovorno tvrde da je gospođa Dragana Mandić netočno i neobjektivno iznijela činjenice i opisala događanja na božićnoj priredbi u vrtiću koja se održala 20.12.2022. godine.

Naime, tijekom priredbe, koju su pripremile odgajateljice, sudjelovala su djeca svih skupina, a u kojim skupinama se nalaze i djeca s poteškoćama u razvoju. Apsolutno su neistiniti navodi kako je dijete s poteškoćama bilo izdvojeno ili da mu nije bilo dopušteno sudjelovati na priredbi. Izdvajanje bilo kojeg djeteta nije bila namjera, niti je praksa djelatnika vrtića bilo koga diskriminirati ili ugrožavati, a pogotovo ne djecu sa poteškoćama u razvoju.

Naprotiv, dječji vrtić Trnoružica je jedini vrtić u Širokom Brijegu koji prima djecu s posebnim potrebama, a o kojima se brine profesionalno i odgovorno posebno obraćajući pažnju na njihovo socijalno uključivanje. Veliku pomoć u ovakvim aktivnostima, a pod koje aktivnosti spadaju i božićne priredbe, djelatnicima vrtića pružaju i asistenti kao stručne osobe za pomoć djeci sa posebnim potrebama.

  Sjajna Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva

Vezano za sporni trenutak koji se vidi na jednoj od snimki, dječak je izišao na binu, proveo na istoj određeno vrijeme, a nakon toga odgajateljica ga je uzela u naručje, nakon čega je ostatak vremena dijete provelo u njenom naručju. Odgajateljici niti bilo kome od djelatnika apsolutno nije bila namjera dijete isključiti iz predstave, već je namjera bila zaštiti dijete od pada u trenutku dok druga skupina djece izvodi svoju kratku točku. Nakon toga, dijete je ostalo na predstavi sve dok njegova majka nije napustila dvoranu i odvela dijete u garderobu.

U garderobi je nastala druga sporna snimka kojom je majka Dragana Mandić stvorila neistiniti narativ da djelatnici vrtića izoliraju dijete od ostalih. Svi djelatnici vrtića odgovorno tvrde da nikome od njih nije bila namjera izolirati dijete od ostale djece niti je bilo tko od djelatnika odveo dijete u garderobu.

Žalosni smo i začuđeni iznesenim stavovima gospođe Dragane Mandić, a čiji stav nikako ne oslikava realno čitavu situaciju. Nitko od odgajatelja kao niti ja osobno nismo doživjeli ovaj događaj na način kako ga je iznijela majka djeteta.

Posebno ističemo činjenicu da nijednom do sada nismo imali primjedbi na naše ophođenje sa djecom sa poteškoćama u razvoju od njihovih roditelja, a pogotovo da ih na bilo kakav način diskriminiramo ili izdvajamo.

Iznimno nas žalosti što na ovakav način moramo reagirati na iznesene stavove gospođe Dragane Mandić kao majke djeteta, ali su njeni navodi stvorili toksičnu atmosferu u javnom prostoru, a javnost zaslužuje znati istinu. Objektivne i utemeljene kritike su uvijek dobrodošle, ali to ovdje zaista nije slučaj.

  Istraga u slučaju pogibije obitelji Krstić iz Mostara još traje

Ravnateljica i djelatnici Dječjeg vrtića ”Trnoružica”.

Post Dječji vrtić ”Trnoružica” se očitovao o slučaju dječaka s Down sindromom je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Sud BiH raspisao desetine tjeralica za optuženicima i osuđenicima

Sud Bosne i Hercegovine raspisao je međunarodne potjernice za...

Ukoliko jedete ove namirnice unosite spojeve koje štete organizmu!

Svi znamo da juhe iz vrećice, hrenovke, čips i...

Široki na 14-0 skoru

Košarkaši Širokog su na Pecari još jednom potvrdili svoju...

Skauti se remijem dodatno izdvojili na vrhu ljestvice

Otvaranje proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi je za...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo