Denis Delić: Dobili smo ogromnu podršku i mnogo pozitivne energije za održavanje koncerta Vjerujem; Emil Bevanda: Želimo se pjesmom zahvaliti na pozivu na plemeniti koncert

Udruga ‘Otac’ 10. lipnja u Mostaru na stadionu pod Bijelim brijegom organizira veliki humanitarni koncert duhovne glazbe pod sloganom ‘Vjerujem’.

Prihod koncerta je namijenjen za pokretanje rehabilitacijskog centra za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju pri Caritasu u Mostaru i projekte Centra ‘Marija – Naša nada’ u Širokom Brijegu koji se odnose na djecu sa poteškoćama u razvoju.

Denis Delić dopredsjednika udruge ‘Otac’ gostovao je na Običnom radiju.

Ideja je došla sasvim slučajno dok sam slušao Vanessu u autu vozeći na putu iz Hrvatske za Mostar. Znamo da je odlično prošao koncert duhovne glazbe u Zagrebu. Došao sam do svog kuma Marka s tom idejom. Naravno da je teško kopirati nešto  iz Zagreba, pa smo sjeli s mojim još jednim kumom Tonijem koji ima iskustva u organiziranju sličnih događaja. Sva trojica imamo nakanu zašto ovo radimo. Cilj je da bude koncert humanitaran i novac je usmjeren djeci s poteškoćama u razvoju.“, na početku razgovora je istaknuo Denis Delić.

Nedavno se Udruga Otac obratila javnosti i medijima s dva pisma očeva koji imaju dijete s poteškoćama. Jedan od od njih je i Denis Delić, a na pitanje pitanje odakle jaka vjera da će sve biti u najboljem redu u tim trenutcima života odgovara: “Snagu nam daje vjera i molitva, posebno nas je inspirirao život blaženog Ivana Merza. Često smo išli u Palmotićevu ulicu u Zagrebu u crkvu. Tamo smo ostavili i posvetu “Hvala ti na čudima“. Puno je bilo molitve što mi znamo i što ne znamo. Nikad nismo gubili vjeru, nikad nismo posustali, i dan prije operacije smo sjedili i smijali se u obitelji. To se ne može objasniti ali je bilo tako. Ne znamo odakle je to došlo – to je vjera.

Želimo inicirati da se više priča o toj djeci. Da zaradimo što više, da iskoristimo naše kontakte, i da spojimo ljude koji imaju probleme da im pomognemo koliko god možemo. Radimo ovo s velikom radošću, i ako spasimo jedno dijete i damo mu mogućnost kvalitetnijeg života naša misija je ispunjena. Ali toliki odaziv, tolika pozitivna energija, ja ovo u svom životu nisam iskreno osjetio. Ovo je Mostar, ovo je moj grad, svi ga volimo, ovaj put smo doživili od Mostara veliki plus i moramo to opravdati u subotu, a nakon toga ispunjavati jedan po jedan zadatak koji smo obećali od prikupljenog novca s koncerta.“, zaključio je Denis Delić.

Karte se još uvijek mogu kupiti u Mepas Mall-u, Franjevačkoj crkvi, župi svetog Mateja u Mostaru i online kupikartu.ba.

Cijeli razgovor Denisa Delića i Mihaele Milić možete poslušati na linku ispod.

Na koncertu nastupa i zbor mladih – ViDeMus. S nama danas u programu Emil Bevanda – voditelj glazbene sekcije i osnivač biskupijskog zbora mladih „ViDemUs“ otkrio je više detalja o djelovanju zbora.

“Zbor mladih ViDeMus je nastao početkom ove akademske godine. Zbor je nastavak cijele priče koju pokret MiViDiMo širi, a to je da su mladost i mladi pokretači društva i za imaju zaraznu energiju. Zbor broji 30 članova koji su tu aktivni već 5-6 mjeseci. Uvijek je otovreno za nova uključenja. Bitno je napomenuti kako su članovi mlade osobe koji dolaze iz raznih gradova Hercegovine.”, istaknuo je Emil Bevanda.

“Velika čast nam je nastupati i kada smo shvatili na kakvoj plemenitom koncertu sudjelujemo. Koncert je humanitarnog karaktera za oboljelu djecu i roditelje koji su ogromni borci. Mi smo samo šlag na kraju da im se zahvalimo pjesmom nagradimo i svi skupa zajedno uživamo.”, kazao je Emil Bevanda.

Razgovor Emila Bevande i Mihaele Milić možete poslušati u nastavku:

Denis Delić: Dobili smo ogromnu podršku i mnogo pozitivne energije za održavanje koncerta Vjerujem; Emil Bevanda: Želimo se pjesmom zahvaliti na pozivu na plemeniti koncert

Denis Delić: Dobili smo ogromnu podršku i mnogo pozitivne energije za održavanje koncerta Vjerujem; Emil Bevanda: Želimo se pjesmom zahvaliti na pozivu na plemeniti koncert Običan radio.www.obican.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO