Dani berbe grožđa: Predavači održali stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva

Predavači sa Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i iz Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar održali su sinoć u Vinariji Marijanović u Služnju stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva.

Ovakva predavanja se dugi niz godina održavaju u suradnji navedenih institucija sa Organizacijskim odborom Dana berbe grožđa, što je u svom pozdravnom govoru, uz isticanje ostalih posebnosti i značaja manifestacije, istaknuo Predrag Smoljan, predsjednik Organizacijskog odbora Dana berbe grožđa.

U ime organizatora sve nazočne također su pozdravili prof. dr. sc. Ivan Ostojić i prof. dr. sc. Marko Ivanković, a u ime domaćina nazočnima se obratio Josip Marijanović, koji je ukratko predstavio Vinariju Marijanović, ponudu vina ove vinarije, s naglaskom na autohtone vinske sorte hercegovačkog kraja, te kazao nekoliko riječi o planovima za daljnje obogaćivanje ponude.

Prof. dr. sc. Adrijana Filipović sinoć je u Vinariji Marijanović održala predavanje na temu „Utjecaj sušnih uvjeta na usvajanje hranjiva kod vinove loze“, dok je prof. dr. sc. Tihomir Prusina održao predavanje na temu „Puše li Trnjak Blatini za vratom“.

U završnom dijelu stručnih predavanja prof. dr. sc. Marko Ivanković istaknuo je najvažnije detalje vezane za trendove u potražnji vina uzrokovane pandemijom COVID – 19, o čemu su opsežnije istraživanje uz prof. dr. sc. Ivankovića napravili prof. dr. sc. Jure Beljo i prof. dr. sc. Tihomir Prusina.

Manifestaciju Dani berbe grožđa posljednjih osamnaest godina prati edukativno-promotivni magazin o kojem je sinoć također bilo riječi, a nakon uručenja zahvalnica predavačima, domaćini iz obitelji Marijanović sudionicima sinoćnjeg programa pokazali su vinski podrum Vinarije Marijanović.

 

The post Dani berbe grožđa: Predavači održali stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Održan predramazanski koncert konjičkih osnovaca

Predramazanskim koncertom horova iz šest osnovnih škola s područja...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo