back to top

Danas sahrana Nizame Hećimović, ranjena žena stabilno

Danas će biti pokopana Nizama Hećimović, žena koja je brutalno pretučena, a zatim i ubijena u petak ujutro u Gradačcu.

Prije ukopa ispred džamije u mjestu Mionica bit će joj održana dženaza.

U Sarajevu, Mostaru i Zenici će danas biti održani prosvjedi zbog trostrukog ubojstva u Gradačcu. Ono na što građani žele ukazati su problem nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini i propusti koji su doveli do još jednog femicida.

Žena koja je ranjena u petak u Gradačcu u BiH u pohodu ubojice koji je prije toga usmrtio tri osobe u stabilnom je stanju dok policija i tužiteljstvo nastavljaju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ovog zločina.

Iz Kliničkog centra u Tuzli u ponedjeljak su potvrdili kako je Harisa Onder, žena u koju je pucao Nermin Sulejmanović, i koja je u bolnicu dopremljena u kritičnom stanju sada budna, svjesna i komunikativna.

“No zbog složenosti njezinog zdravstvenog stanja još uvijek zahtijeva intenzivno praćenje i liječenje”, kazao je za portal “Avaz” glasnogovornik Kliničkog centra Eldar Šehić.

Njezina supruga i sina, Cengiza i Denisa, Sulejmanović je usmrtio neposredno nakon što je ubio bivšu suprugu Nizamu Hećimović a taj je zločin istodobno uživo prenosio na društvenoj mreži.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić kazao je kako je utvrđeno da je taj prijenos pratilo više od 15 tisuća ljudi.

“I to govori o stanju u društvu”, kazao je Nešić koji je za srbijanski list Kurir potvrdio kako je u tijeku opsežna istraga koja mora rasvijetliti kako je točno Sulejmanović počinio trostruko ubojstvo i ranio još tri osobe.

Uz Harisu Onder ranjeni su i jedan policajac i još jedan muškarac, a ozljede koje su oni zadobili nisu opasne po život.

Sulejmanović je počinio samoubojstvo kada su ga policajci opkolili.

Mediji nagađaju što je točno prethodilo zločinu i kakva je odgovornost policije koja je navodno jedina imala informaciju o tome gdje se skrivala njegova bivša supruga prije nego što ju je on pronašao, oteo, zlostavljao i na kraju ubio.

“Provjeravaju se veze policije sa Nerminom Sulejmanovićem. Točno je da se radi na slučaju policijske službenice osumnjičene za pomaganje ubojici ali u ovom trenutku ne mogu reći više od toga”, izjavio je Nešić.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici nije izglasalo odluku o proglašenju Dana žalosti u cijeloj državi nakon trostrukog ubojstva u Gradačcu. Prijedlog je bio da Dan žalosti bude u srijedu.

Sjednica je počela u 9:30, a ministri su imali rok do 12 sati da se izjasne. Kako doznaje Klix.ba, ministri iz RS-a Nenad Nešić i Staša Košarac su glasali protiv.

Iako je u međuvremenu zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić na Facebooku objavila da će odluka biti izglasana, na kraju ipak nije bilo potvrde.

U međuvremenu je Vlada RS-a proglasila Dan žalosti zbog ubojstava u Gradačcu te pozvala Vladu FBiH da učini isto.

Danas sahrana Nizame Hećimović, ranjena žena stabilno Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO