Danas je svečano potpisan Sporazum o uspostavi turističkog klastera grada Konjica “Welcome to Konjic”

Projekat “Welcome to Konjic” finansira Grad Konjic i Delegacija Evropske Unije putem EU4 Business Recovery programa, a implementira Agencija „PRVI KORAK“ doo u partnerstvu sa Udruženjem „Naša perspektiva“iz Sarajeva.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Konjica Osman Ćatić koji je izrazio nadu da će se zajedničkim angažmanom u turizmu unaprijediti ova oblast u Konjicu. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ekonomski razvoj „Prvi korak“ Konjic, GIZ-a, Udruženja „Naša perspektiva“, a sporazumi su potpisani sa 17 predstavnika turističkih organizacija i udruženja iz Konjica.

“Naš zajednički cilj jeste da sinergijskim djelovanjem u narednom periodu doprinesemo unapređenju razvoja turističke ponude Grada Konjic te znatno boljoj vidljivosti Konjica kao turističke destinacije. Sve ovo implicira važnost uspostave i postojanja turističkog klastera na području Konjica, kako bi se doprinijelo unapređenju povezivanja i saradnje između više aktera koji su iskazali zainteresovanost iz javnog, privatnog i civilnog sektora a koji su sinergijskim djevoljanjem utjecali na razvoj turizma grada Konjica, ali isto tako i prepoznavanju razvoja brenda turističke destinacije Konjica” za Radio Konjic je kazala direktorica Agencije za ekonomski razvoj “Prvi korak” doo Konjic Ajla Greda.

Potpisivanje Sporazuma

Na stručnom skupu obratio se i Ermin Smajlović, predstavnik GIZA koji je u svom govoru kazao da Konjic ima veliki potencijal za razvoj turizma, te da se ovim projektom podržava pet sektora. “Turizam jeste jedan sektor od tih pet i jedini uslužni cilj u turizmu jeste poboljšati saradnju između privatnog i javnog sektora. Ovaj projekat je počeo u januaru 2021. godine i završit će u junu 2023. godine. Cilj svih naših aktivnosti jeste potpomići izgradnji destinacijskog menadžmenta u destinacijama u BiH, a Konjic je prepoznat kao jedan od projekata koji će biti potpomognuti u ovome. Turistički klaster je prva aktivnost u ovom projektu koji će promovisati Konjic kako prema domaćim, tako i prema stranim turistima” naglasio je za radiokonjic.ba Ermin Smajlović.  

Orahan Nikšić direktor Muzeja drvorezbarstva i direktor firme “Rukotvorine” Konjic jedan je od potpisnika i aktera turističkog klastera koji smatra da se turizam ozbiljno može razvijati jedino ukoliko se promoviše cijeli grad kao turistički projekat:

  Održana protestna šetnja radnika Doma zdravlja Konjic
Izjava Orhana Nikšića

Turističkim klasterom su se zaokružili temelji turističke destinacije Konjica, izjavio je potpisnik Kasim Džajić:

Izjava Kasima Džajića

U ime hotela Garden City-a  sporazum o turističkom klasteru je potpisala Senida Turić koja je mišljenja da je ovo korak kojim će se turizam u Konjicu još više razvijati:

Izjava Senide Turić

Na stručnom skupu kao potpisnik turističkog klastera u ime agencije turističke agencije“Travel Konjic” Arnel Halilović, za Radio Konjic je kazao:

Izjava Arnela Halilovića

Denis Cakić predstavnik turističe agencije “Grand River” i akter turističkog klastera grada Konjica, nakon potpisanog sporazuma iskazao je zadovoljstvo time što Konjic postaje atraktivna turistička destinacija:

Izjava Denisa Cakića

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Povratak tradiciji: Obnovljen Veležov Februarski turnir!

Danas je u press sobi stadiona “Rođeni”, sa početkom...

FOTO| Web sekcija Srednje škole Neum u posjeti NSoftu

Dana , 7 veljače 2023. godine učenici Srednje škole...

Dalić: Ćiro Blažević je bio moj nogometni otac

– Ćiro je bio neponovljiv, nenadmašan motivator i govornik,...

LOJO: Nema predaje dok imamo šanse

Ženska Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pred sobom ima...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo