Crveni križ Konjic obilježio Međunarodni dan volontera; Ranya Landžo “Volonter godine” u kategoriji dobrovoljnog davalaštva krvi

Međunarodni dan volontera se ove godine obilježava pod sloganom “Budi čovjek. Vjeruj u moć ljubaznosti”.

Crveni križ BiH bilježi 110 godina postojanja, a Crveni križ FBiH 25 godina djelovanja. Sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović, organizovala je druženje za volontere Crvenog križa Konjic,kako bi na taj način obilježili značaj ovog datuma.

Čestitajući svim volonterima njihov dan, za Radio Konjic je kazala da je i sama volonterka više od dvadeset godina a najdraži dio posla joj je rad sa volonterima i dobrovoljnim darivaocima krvi. “Volontiranje je bitno jer time pomažete i drugima  a i sebi. Tu su naši mladi, stalni volonteri a kada je potrebno uključe se i stariji volonteri. Kroz svaku akciju Crvenog križa Konjic uključeni su volonteri, bez kojih ne bi bilo moguće ništa uraditi. Mi smo ove godine organizovali edukaciju o Crvenom križu u osnovnim školama, i već nam se nakon toga javljaju mladi ljudi koji žele da postanu dio nas. Oni koji su sada završni razredi srednjih škola, odlaze dalje da se školuju a nama se priključuju novi mladi volonteri i tako obično funkcioniše svake godine” dodala je sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović.

Šaha Kurtović- sekretarka Crvenog križa Konjic

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana volontera, Crveni križ FBiH dodijelio je 24. priznanja “Volonter godine” u devet kategorija. Riječ je o oblasti prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, socijalnim uslugama, odgovoru na katastrofe i krizne situacije, promociji Crvenog križa i humanih vrijednostima, jačanju volonterske mreže te najboljem mladom volonteru.

  Danas održana 19.sjednica GV Konjic: Usvojen Nacrt Budžeta Grada Konjica za 2023.godinu u iznosu od 21.915.000 KM

Volonterka Crvenog križa Konjic Ranya Landžo dobila je priznanje volontera godine u kategoriji dobrovoljnog davalaštva krvi. Za Radio Konjic je kazala: 

Izjava Ranye Landžo

Ranya je volonterka  Crvenog križa Konjic oko četiri godine a istovremeno je predsjednica Konferencije mladih. Kroz ove godine volonterizma naučila je mnogo toga, a kako je naglasila za Radio Konjic, volontiranje je ispunjava. “ Volonter u Crvenom križu Konjic je najveći kapital i bez nas volontera ne bi se mogle obavljati mnoge aktivnosti. Biti volonter je velika zahvalnost i mislim da naše malo vremena nekome može mnogo značiti” pojasnila je volonterka Ranya.

Crveni križ Konjic obilježio Međunarodni dan volontera; Ranya Landžo "Volonter godine" u kategoriji dobrovoljnog davalaštva krvi
Ranya Landžo

Čestitajući Međunarodni dan volontera svojim kolegama i kolegicama iz Crvenog križa Konjic, te svim ostalim volonterima, uputila je poziv mladim ljudima da ukoliko imaju volje i želje za volonterskim radom, da se pridruže ostaloj ekipi Crvenog križa Konjic.

Na današnjem druženju volontera Crvenog križa Konjic, osim sekretarke i Ranye prisustvovale su i Iman Makan, Ćatić Sarah, Landžo Emina i Maida Biber koje su također ovim putem čestitale Međunarodni dan volontera svim volonterima širom svijeta.

radiokonjic.ba

05.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Pogledajte koje demografske mjere je predložio HNS BiH

U demografskoj strategiji Hrvata u BiH, koja je u...

FOTO: U organizaciji TK Grude održan Grand Slam Hercegovine

U organizaciji Teniskog kluba GRUDE, završeno je do sada...

PUFBiH: Evo koliko u HNŽ ima zaposlenih, koliko se evidentira prometa i kako stoji Neum

Porezna uprava Federacije BiH obavijestila je javnost da su...

HDZ 1990 Livno: Gradska toplana mora nastaviti s radom!

Klub vijećnika HDZ 1990 najoštrije osuđuje najave prekida isporuke...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo