Čović: Pregovori su završeni, mi partnere imamo

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je u utorak navečer u Mostaru da je za njega proces pregovora završen i da imaju partnere za uspostavu Vlade FBiH.

Poručio je da neće biti potrebni bilo kakvi novi pregovori o uspostavi vlasti u FBiH.

Mislim da zato imamo dovoljno političkog kapaciteta i siguran sam da na vaše pitanje odgovorim vrlo jasno da neće trebati nikakvi novi pregovarački procesi, mi smo pregovore završili, partnera imamo i trebamo realizirati to partnerstvo uspostavom Vlade Federacije, rekao je Čović, prenosi Klix.

Istaknuo je da se nada da će se proces formiranja vlasti u Federaciji BiH završiti u sljedećih sedam do deset dana i da onda ostaje par županija da se riješe na isti način.

Poslije toga slijedi veliki posao, pokušati u šest mjeseci napraviti ono što neki zagovaraju da će sad napraviti visoki predstavnik. Visoki predstavnici mogu donositi odluke, one su kratkoročne odluke, jedini predstavnici tri konstitutivna naroda i svi oni koji legitimno budu izabrani mogu u parlamentima Bosne i Hercegovine promijeniti izborno zakonodavstvo, eventualno promijeniti ograničeno Ustav i stvoriti jedan ambijent da više nikada ne stavljamo ovu temu, kazao je Čović.

Na kraju je rekao da se nada da već nakon izbora koji će biti za tri godine imati jednu normalnu predizbornu, izbornu i postizbornu atmosferu, prenio je Klix.

Post Čović: Pregovori su završeni, mi partnere imamo je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO