CENTRI ZATVORENI : Dojave o bombama i u više shopping centara; Evakuiran i splitski Joker, u Avenue Mallu lažna uzbuna

Ujutro 5. prosinca u kratkom vremenskom razdoblju svih 20 policijskih uprava u Hrvatskoj zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Anonimne dojave o eksplozivnim napravama primilo je i više trgovačkih centara u Zagrebu.

Anonimna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigla je i na Vrhovni sud Hrvatske u Zagrebu, i to upravo u trenutku kada su jutros prvi ljudi suda imali sastanak s izaslanstvom Vrhovnog suda Ukrajine. Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić kazao je medijima kako mu se čini da je to povezano jedno s drugim.

“Nekako mi se čini da je to namjerno napravljeno u ovom trenutku. Prva pomisao mi je bila da je povezano. I praktički 20 minuta od početka tog sastanka stigla je ta dojava”, dodao je.

Neki mediji špekuliraju kako je i ovaj cijeli val anonimnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama motiviran posjetom ukrajinskih sudaca Hrvatskoj. Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana, poručuju iz MUP-a.

Prema do sada dostupnim informacijama, na više lokacija završena je protueksplozijska pretraga – na jednoj lokaciji u Zagrebu, u Poreču, Labinu, Dubrovniku te u Županijskim sudovima u Karlovcu, Gospiću i Šibeniku – i nigdje nisu pronađene ekspozivne naprave.

  MOLITVA na Drugu nedjelju došašća: Učini nas, Gospodine, krotkima. Ne dopusti da nas obuzme zlo neumjerenosti, pohlepe ili rasipnosti!

Za sada nema informacija o identitetu anomimnih prijavitelja.

Kako navodi portal dubrovački.hr, poruka koja je jutros stigla na dubrovački Županijski sud glasila je: “U sudu je postavljena bomba. Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zagradu. Ne treba nam smrt. Cilj – uništavanje zgrada. Molim vas, nemojte ignorirati naša upozorenja”, a poruka je potpisana sa “Resistance”.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo