“Čas historije” za srednjoškolce povodom Dana državnosti BiH

Srednja škola Konjic povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH, svake godine organizuje čas historije. Tako su i danas profesori historije u Srednjoj školi Konjic, učenicima na času historije objasnili značaj i važnost obilježavanja ovog datuma.

Himnom BiH, u prostorijama Amfiteatra počeo je čas historije.

Halida Dlakić profesorica historije u Srednjoj školi učenicima je drugih razreda govorila o događajima koji su obilježili 25. novemabar 1943 godine. Za Radio Konjic je kazala “ Zadovoljstvo mi je prije svega uputiti čestitku sugrađanima ali i građanima BiH, te svima onima koji domovinu nose u srcu. Ja sam u svom predavanju danas u kratkim crtama rekla da je BiH 25.novembra 1943.godine se vratila u svoje historijske granice”

Halida Dlakić
Izjava profesorice Halide Dlakić

Profesor Nermin Hakalović ovom prilikom čestitao je svim građanima i građankama BiH, Dan državnosti. Tokom predavanja je naglasio da se historija BiH ne smije zaboraviti. O njoj je potrebno govoriti ne samo na časovima historije jer, historija naše  BiH ima  brojne posebnosti koje nisu karakteristične za druge države. Ovaj datum treba obilježiti na način kakav je i primjeren našoj državi, kazao je Hakalović te za radiokonjic.ba dodao: “ Tema je bila hiljadugodišnji kontinuitet državnosti BiH, gdje smo naglasili da je BiH kroz hiljadugodišnji period imala posebnost. Ta posebnost se vezala uz ime i uz teritorij BiH. Na današnjem času historije napravili smo jedan historijski pregled od prvog pomena Bosne sve do Dejonskog mirovnog sporazuma, odnsono nezavisnosti u savremenom dobu”.

Čestitke povodom 25.novembra Dana državnosti BiH uputili si i učenici Srednje škole.

  Danas se završava Premijer liga BiH za ovu godinu, derbi zatvara takmičenje
Izjava učenika

radiokonjic.ba

23.11.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo