Čapljina: Stroge kazne za neovlaštenu prodaju pirotehnike i alkohola maloljetnicima

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ ove godine provodi akciju ”MIRNI BLAGDANI” od 15.12.2022. do 15.01.2023.

Cilj akcije je očuvanje javnog reda i mira, te stvaranje sigurnog stanja u županiji.

”Policija će u blagdanskom razdoblju poduzimati sve zakonske mjere koje sprječavaju i otkrivaju sve oblike kaznenih dijela, te će poduzeti zakonom predviđene mjere i sankcije. Akcija će biti posebno usmjerena na pojačano kontroliranje neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava, korištenje nedozvoljenih narkotičkih sredstava, prodaja alkohola maloljetnim osobama, te upravljanje motornim vozilom u alkoholiziranim stanju.

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ savjetuje građanima oprez i razumnost prije uporabe pirotehničkih sredstava s posebnim naglaskom da obvezno spriječe djecu i malodobne osobe koje posežu za pirotehnikom.

Masovna prodaja i uporaba pirotehničkih sredstava tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ozbiljno može narušiti stanje sigurnosti, odnosno javnog reda i mira, stoga će Uprava policije MUP-a poduzeti sve zakonske mjere i radnje tako da se građani naše županije osjećaju sigurno za blagdane i na dostojanstven način ih proslave”, navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ.

Objava Čapljina: Stroge kazne za neovlaštenu prodaju pirotehnike i alkohola maloljetnicima pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo