Bosansko Grahovo: U tijeku proces nabavke ambulantnog vozila

Bosansko Grahovo spada među najnerazvijenije općine Bosne i Hercegovine, stanje kojem je glavni uzrok ratno razaranje, devastacija infrastrukture i raseljavanje stanovništva, ali i neodgovarajuća razvojna politika županijske i federalne vlade u prethodnom razdoblju. Iako je općina bogata prirodnim resursima, s povoljnom geografskom lokacijom, bez ljudskih resursa ubrzavanje ekonomskog razvoja je onemogućeno. Ključna pretpostavka povećanja ekonomske aktivnosti je osiguranje javnih usluga, poput vrtića, škola, socijalne i zdravstvene zaštite.

U tom kontekstu, efikasnom suradnjom predstavnika općine Bosansko Grahovo, rukovodstva DZ Drvar i resornog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih, od srpnja mjeseca ove godine, osigurana je kontinuirano nazočnost liječnika, te pružanje osnovnih zdravstvenih usluga stanovnicima bez potrebe odlaska izvan općine. Podsjećamo javnost da je natječaj za prijem liječnika bio otvoren od siječnja ove godine, što ukazuje na širi problem nedostatka kvalificirane radne snage. Građanima se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju, a svima onima koji su u proteklom razdoblju pomagali u pronalaženju odgovarajućeg kadrovskog rješenja, posebno Udruženjima građana porijeklom iz općina Hercegbosanske županije, izražavamo veliku zahvalnost. Kako kaže čuvena misao „Čovjek je dužan svome zavičaju“, a u proteklom razdoblju imali smo prilike uvjeriti se da su se mnogi ponašali u skladu s njom, što može biti izuzetno važno da se preokrene negativni ekonomski trend u nekim narednim aktivnostima.

Od strane Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih, kao nastavak aktivnosti na poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga građanima Bosanskog Grahova, započeta je procedura nabavke ambulantnog vozila, kako bi se dodatno pomoglo starijoj populaciji koja živi u ruralnim dijelovima općine, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Objava Bosansko Grahovo: U tijeku proces nabavke ambulantnog vozila pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

PROGNOZA vremena u B i H u sljedeća četiri dana: Pretežito vedro i razmjerno toplo

U nedjelju, 1.10.2023., prolazno više oblačnosti prije podne. Lokalno...

POČELA kampanja POŠTUJ ŽIVOT, NE ORUŽJE!

Vatrenim oružjem počini se više od polovine ubojstava u...

Sutra slavimo blagdan Svetoga Mihovila Arkanđela

Župa sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu, policija i Hajdučka...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO