Bonitetna kompanija LRC uručila gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću Priznanje “Kruna razvoja privrede”

Grad Konjic 2021:

Razlika prihoda – porast za 25 %

Razlika izvoza – porast od 26 %

Razlika uposlenih – porast za 3 %

,,Kruna razvoja privrede” pokazatelj je velikog doprinosa privredi države, i daje stimulaciju za institucionalnu podršku i sinhronizovan rad gradova/općina, inspirira i privlači strane investitore i što je najvažnije, motivira na akciju usmjerenu prema razvoju. Moram napomenuti, da je softver taj, ne čovjek koji rangira prema podacima koji su preuzeti od strane nacionalnih, državnih agencija.

Kada je u pitanju priznanje Kruna razvoja privrede, isto je dio inovativnog projekta ,,Gradovi, opštine/općine i biznis” kojeg je LRC kompanija pokrenula kako bi najbolji privredni primjeri lokalnih zajednica bili istaknuti. Ovim projektom nastoji se dati odgovor na pitanje zašto su neki od gradova/općina više a neki manje uspješni i baziran je na analitičkim podacima LRC-a pomoću kojih se pravi presjek BiH privrede. Uz metodologiju Blue Deska vrši se rangiranje lokalnih zajednica, a kao kriteriji za dodjelu nagrade uzeti su rast firmi, rast prihoda, rast zaposlenih i rast izvoza. U trenutku kada su navedeni kriteriji ispunjeni, najuspješniji budu odlikovani titulom ,,Kruna razvoja privrede”.

Danas smo imali zadovoljstvo ovo prestižno priznanje uručiti Gradu Konjic i gradonačelniku Osmanu Ćatiću koji su u prethodnoj godini postigli izuzetne rezultate kada su u pitanju rast prihoda 25% , izvoza 26% i broja zaposlenih 3% i jedan su od rijetkih gradova koji su zadovoljili kriterije na osnovu kojih se dodjeljuje ova analitička potvrda, izjavila je Velma Memović, rukovoditeljica prodaje korisničke službe u LRC kompaniji.

  FK Klis organizuje VI memorijalni turnir „Seid Padalović“ u subotu 30.  i nedjelju 31. jula

Privreda je nešto u što Grad Konjic želi i mora kontinuirano da ulaže napore kroz različite projekte i aktivnosti, kako bi se stvorili što bolji uslovi za razvoj postojeće privrede, ali i uslovi za investiranje u Konjic.

Rezultati naših nastojanja daju rezultate i vidljivi su, što nas posebno raduje, ukoliko znamo da je privreda bila suočena sa velikim izazovima izazvanim pandemijom koronavirusa, ali i drugim nepovoljnim faktorima za poslovanje.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić poručio je: “U vremenu koje je iza nas, zahvaljujući našem punom angažmanu na servisiranju privrede kroz povoljne linije finansiranja, aktivnu politiku zapošljavanja, saradnju sa Udruženjem poslodavaca i samostalnih privrednika, podršku pokretanju malih biznisa, usklađivanje obrazovanja sa potrebama tržišta rada, došlo se do značajnih pomaka.”

Presjek stanja  u Gradu Konjic u 2021.godini je sljedeći :

Razlika prihoda – porast za 25 %

Razlika izvoza – porast od 26 %

Razlika uposlenih – porast za 3 %

Sve ovo raduje i ohrabruje, zato smo posebno ponosni što smo u ukupnoj privrednoj slici Bosne i Hercegovine prepoznati kao jedinica lokalne samuprave koja bilježi pozitivne pomake i postaje lider u pojedinim oblastima proizvodnje. Strane investicije posebno svjedoče koliko je Konjic privlačan za pokretanje novih proizvodnih pogona na ovom području.

Dobiti “Krunu razvoja privrede” koja se dodjeljuje kao priznaje za ostvarene rezultate je posebna čast i zahvaljujem LRC- u što je prepoznao naš doprinos razvoju privrede u Konjicu i Bosni i Hercegovini uopće.  S obzirom da se ove aktivnosti provode u okviru manifestacije Dani dijaspore – Konjic u srcu BiH, želim da upravo ovakvi pokazatelji budu podstrek Bosancima i Hercegovcima, Konjičanima i svim uspješnim ljudima koji su razvili svoje biznis ideje u zemljama u kojima žive, da se upoznaju sa onim što Grad Konjic čini u pravcu razvoja privrede, i na osnovu ponuđenih uslova i programa pokrenu svoje poslovanje upravo ovdje. Želim nam svima zajedno mnogo uspjeha u radu, uspješnu i plodonosnu saradnju i svako dobro”, poručio je gradonačelnik Konjica. 

radiokonjic.ba

  VLADA HNK: Beskamatni krediti za privrednike

01.08.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo