Betlehemske jaslice postavljene u Šuici

I ove godine u našoj Župnoj crkvi već tradicionalno su postavljene Betlehemske jaslice u susret nadolazećem Božiću.
Naše jaslice su prepoznatljive po nekim detaljima koji povezuju prošlost i ovo sadašnje vrijeme i po detaljima vezanim za naš kraj.
Dio jaslica čini vjerna maketa stare šuičke crkve, zvonika i župne kuće,uz njih su i makete starih kuća, mlinova koje je ručno izradio naš Željko Fišić.
Uz sve to tu je i maketa starog Šujičkog mosta, izvor rjeke Šujice, ostaci starog timskog grada Stridona i još neki nama bliski detalji.

Ono što je isto važno, naš dragi župnik fra.Antony budnim okom pratio je postavljanje jaslica i nije krio svoje oduševljenje njihovom ljepotom.
Iako je rođen na drugom kontinentu u dalekoj Australiji, ne samo da odlično govori naš jezik nego se potpuno privikao na naš narod i naše običaje.
“Vi Šuičani i općenito ljudi iz ovih krajeva ste posebno blagoslovljeni, ima nešto sveto u ovom narodu”, tako kaže naš župnik koji je prirastao srcu ovog naroda i koji je u potpunosti postao jedan od nas i dio nas.

Mi iz naše male župe Šuice šaljemo lijepe želje i pozdrave svim ljudima dobre volje diljem svjeta, pozdravljamo obitelj našeg fra.Tonija u Australiji i svima želimo čestit Božić i obilje Božeg blagoslova, navode na FB stranici Šujica-Šuica gdje možete pogledati i ostale fotografije.

Objava Betlehemske jaslice postavljene u Šuici pojavila se prvi puta na Tomislav City.

  Jednokratna novčana naknada za 187.247 nezaposlenih u FBiH

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo