Bećirović: Svaka Čovićeva prijetnja rezultira novim autobusom Hercegovaca koji bježe na Zapad

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine reagirao je na izjave predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića o teritorijalnoj reorganizaciji.

Dragan Čović, u svojstvu zastupnika u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, i HDZ BiH, kao parlamentarna stranka, imaju pravo predložiti izmjene Ustava Bosne i Hercegovine. Mi, na drugoj strani, imamo pravo, ali i obavezu oboriti sve prijedloge HDZ-a BiH ili bilo koje druge političke stranke, a koji uvode diskriminaciju i idu na štetu države Bosne i Hercegovine i njenog demokracijskog razvoja, izjavio je Bećirović.

Kako je priopćeno iz SDP-a, on je istaknuo kako nevladina organizacija HNS u okviru svog djelovanje može donositi razne zaključke, ali da oni nikada neće postati dio političkog sustava Bosne i Hercegovine.

Draganu Čoviću mora biti jasno kako je prošlo vrijeme ultimatuma. Zaboravi na to! S nama neće razgovarati, a kamo li pregovarati, o bilo kakvoj teritorijalnoj reorganizaciji Bosne i Hercegovine koja će voditi stvaranju trećeg entiteta. Bilo kakvo neustavno djelovanje Dragana Čovića i HDZ-a BiH povlači pitanje kaznene odgovornosti, rekao je Bećirović.

Pozivanje na institucionalnu i teritorijalnu reorganizaciju je opasna prijetnja stabilnosti države i njenom pravnom poretku. Ovakve izjave su izravno usmjerene protiv građana za čije interese se Čović i HDZ-e navodno zalažu. Čović i HDZ bi morali postati svjesni da je izravni rezultat svake njihove prijetnje jedan novi autobus građana Livna, Širokog Brijega ili Gruda koji napuštaju svoje rodno mjesto. Jednak je slučaj sa sinkroniziranim huškačkim porukama drugih vođa režimskih stranaka, čija svađalačka politika je opustošila našu domovinu, a našim vrijednim ljudima, stručnjacima i mladim građanima u naponu snage naselila Njemačku, Skandinaviju i druge sigurne, stabilne demokratske države, zaključio je Bećirović u priopćenju.

  Završen Mladifest u Međugorju: Mladi iz 70 zemalja svijeta u miru, pjesmi i duhovnosti

Post Bećirović: Svaka Čovićeva prijetnja rezultira novim autobusom Hercegovaca koji bježe na Zapad je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

HŠK Posušje: Kako je popularna močvara u srcu grada izgledala 60ih godina prošlog stoljeća

HŠK Posušje objavio je na Facebooku fotografije stadiona iz...

Mališane u župi Gračac posjetio sveti Nikola

Omiljeni dječji svetac, sveti Nikola, posjetio je župu Gračac,...

OVNOVI DUHOVITI, BLIZANCI LIJEPI… Saznajte koliko je podznak bitan i šta vam on to određuje

Rođeni u podznaku Ovna Vaš samouvjeren nastup odmah se primjećuje,...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo